Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica

Tvrtka sa 400 radnika i 1,5 mlrd. prihoda

 Mohamed Radwan
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
22.10.2015.
u 07:43

Uz veledrogeriju vlasnik Mohamed Radwan Joukhadar ima i lanac ljekarni te tvornicu Yasenka u Vukovaru

– Mojih 25 godina rada u privatnom poduzetništvu bilo je zaista turbulentno. Zbog ratnih zbivanja sjedište tvrtke je preseljeno iz Vukovara u Zagreb, a 1998. u Svetu Nedelju. 2003. otvorena je i poslovna jedinica u Solinu. Iste godine osnovao sam Medical Intertrade d.o.o. u Sarajevu, a već iduće godine i u Ljubljani – prepričava svoj put Mohamed Radwan Joukhadar, vlasnik tvrtke koja je u srijedu svečano obilježila 25 godina rada.

Medical Intertrade se prema ostvarenom prihodu nalazi među top pedeset kompanija u Hrvatskoj, a na trećem mjestu među veleprodajama lijekova i medicinskih proizvoda. Ljekarne Joukhadar pak obilježavaju 20 godina rada, a danas broje 40 ljekarničkih jedinica po cijeloj Hrvatskoj. Medical Intertrade zapošljava 400 djelatnika u tri poslovne jedinice – Vukovaru, Sv. Nedelji i Solinu i ostvaruje godišnji prihod od oko 1,5 milijardi kuna. Ljekarne imaju oko 200 zaposlenika, a ove godine očekivani je prihod 200 milijuna kuna. Tvornica Yasenka je otvorena na samom kraju prošle godine u Vukovaru i tek počela proizvodnju. Trenutačno zapošljava dvadesetak radnika, a očekuje se ove godine prihod od sedam milijuna kuna.

– Zadovoljan sam dosad postignutim rezultatima. Sve se odvija po planu. Trenutačno smo usmjereni na proizvodnju dodataka prehrani koji su prisutni na tržištu Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a u pregovorima smo s partnerima za druga tržišta unutar i izvan EU. Također proizvodimo po ugovoru za druge partnere – kaže Radwan Joukhader. Kao i svatko u njegovu sektoru, i on se suočava s problemom neplaćanja koji, kaže, otežava poslovanje i narušava likvidnost. – Uz to je vezan i problem plaćanja akontacije poreza na dobit i plaćanje PDV-a jer naše obveze s poreznog aspekta plaćamo na mjesečnoj razini po realiziranom prometu, a naplata izdanih računa u velikom je zakašnjenju. Tu je i problem tečajnih razlika – komentira Radwan Joukhader.

>> Ponosimo se svojom kulturom izazivača na hrvatskom tržištu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije