Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Tvrtka Palavra otvorit će novu tvornicu na petrinjskom području

Darinko Dumbović
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
18.12.2015.
u 14:12

- Grad će svako novootvoreno radno mjesto prvu godinu rada pratiti s 1000 kuna mjesečno. To će u ovom slučaju biti pomoć od 1,2 milijuna kuna u korist Palavre d.o.o. Želimo i vratiti dio novca u realni sektor koji puni naš proračun - rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović (na slici)

Tvrtka Palavra iz Travnika, specijalizirana za proizvodnju furnira, otvorit će, najkasnije za dvije godine, novu tvornicu u Poslovnoj zoni Mošćenica, na petrinjskom području.

Investicija je to od oko 10 milijuna eura koja će zaposliti stotinjak radnika, a sve što proizvedu izvozit će.

Direktor tvrtke Predrag Palavra potpisao je danas ugovor s Gradom Petrinja o kupnji 3,5 hektara zemljišta u spomenutoj zoni.

- Izvozimo na sve kontinente, nemamo nikakvih problema s plasmanom naših proizvoda, a ovdje smo odlučili pokrenuti proizvodnju obzirom na blizinu sirovine koja nam je neophodna. Mi danas i u Bosnu uvozimo sirovinu iz Hrvatske. Uz tvrtku u Španjolskoj bit će to naša druga tvrtka na području Europske unije– rekao je Palavra, koji u matičnoj tvornici u Novoj Bili zapošljava 140 radnika. Napomenuo je kako će za gradnju i opremanje tvornice trebati 15-ak mjeseci od sređivanja dokumentacije.

- Grad će svako novootvoreno radno mjesto prvu godinu rada pratiti s 1000 kuna mjesečno. To će u ovom slučaju biti pomoć od 1,2 milijuna kuna u korist Palavre d.o.o. Želimo i vratiti dio novca u realni sektor koji puni naš proračun - rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Napomenuo je kako Poslovna zona Mošćenica ukupno na raspolaganju za investitore ima deset hektara zemljišta. 

>> Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izašao iz HNS-a

Komentara 1

MA
malaplava
15:41 18.12.2015.

ako bude imao sirovine za 2-3 godine dok to napravi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije