Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti li stečaj?

Turski Čaliskan definitivno se povukao iz Dina Petrokemije

dina petrokemija
Žarko Bašić/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
17.02.2013.
u 23:27

Iz Vlade sad najavljuju kako će 5 milijuna eura pokušati vratiti sudskim sporom

Turska tvrtka Čaliskan, investitor u krčku Dina Petrokemiju, povukla se iz te tvrtke. Kako je izvijestio Novi list, tri predstavnika Čaliskana u upravi Dine podnijeli su ostavke, a turska kompanija aktivirala je i državna jamstva na 5 milijuna eura namijenjenih pokretanju proizvodnje u posrnuloj hrvatskoj petrokemijskoj industriji.

Na taj način, nastavljena je kriza Dina Petrokemije, a radnici imaju sve manje nade da će se vratiti na radna mjesta i naplatiti svojih 8 neisplaćenih plaća. Iako Turci službeno nisu obrazložili svoju odluku da se povuku iz Dine, za pretpostaviti je kako su je donijeli nakon što je postalo jasno da HEP i Dioki za Dinina zemljišta namijenjeno gradnji LNG terminala nisu spremni platiti koliko su Turci očekivali, a Vlada prejudicirala u sporazumu temeljem kojeg su uopće i uložili u krčku tvrtku.

Iz Vlade sad najavljuju kako će 5 milijuna eura pokušati vratiti sudskim sporom, a Dini opet predstoje neizvjesni dani u kojima bi stečaj mogao biti vrlo izgledan scenarij.

Komentara 3

AN
Antiflašist
09:08 18.02.2013.

Eto tako slinic zamislja odgovornost. Pripremili su zakon po kojem ce vlasnici (i ne samo oni vec i direktori) malih firmi odgovarati sa svojom imovinom!? a on je bacio 5 milja eura drzavne love u vjetar i za to nece odgovarati? Gade mi se politicari,nemam rijeci kojima bih mogao dovoljno dobro opisati svoje gađenje.

DU
Deleted user
17:22 18.02.2013.

tko tu koga, ali mislim d aje bio osnovni cilj prevariti radnike.. a nažalost u tome se i uspjelo

OB
-obrisani-
23:27 18.02.2013.

A ovim koji brane Slinice i ovu nesposobnu Vladu RH, uvijek je netko drugi kriv, tj. HDZ! Od samog pocetrka SDP (crveni boljsevici/ komunisti) su bili protiv neovisne Drzave Hrvatske i ruse je na svaki nacin. za razliku od HDZ-aa koji ju je i stvorio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije