Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza HGK

Trgovina na malo raste već sedam mjeseci zaredom

trgovina
Ivana Ivanović/PIXSELL
04.04.2015.
u 07:30

Unatoč pozitivnim kretanjima na godišnjoj razini, razina realnog prometa u veljači manja je pak za oko 20% u odnosu na veljaču 2008.

Realni promet u trgovini na malo, prema kalendarski prilagođenim podacima, od kolovoza 2014. kontinuirano bilježi rast, odnosno već sedmi mjesec zaredom, što je zadnji put zabilježeno 2011., analiza je HGK.

Naime, u veljači je realni promet bio 1,9% veći u odnosu na isti mjesec lani, na što je djelomično utjecalo realno povećanje neto plaća početkom ove godine.

Unatoč pozitivnim kretanjima na godišnjoj razini, razina realnog prometa u veljači manja je pak za oko 20% u odnosu na veljaču 2008.

>>U Hrvatskoj 200.000 alkoholičara, potrošnja po glavi pri vrhu EU

>>Trgovina EU-SAD svakom će kućanstvu donijeti 500 eura

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Point_of_view
Point_of_view
15:17 06.04.2015.

Da su cijene vecine artikala ostale iste, kao i 2008, onda bi sigurno i promet bio veci. Sjetimo se samo, koliko je kostala litra mlijeka ili ulja, kila secera, detergenta, brasna, kave...2008 godine. Sve ove cijene su najmanje 30% nizeze danas. Ako se vec vrsi usporedbna, onda samo preko kupovne moci, tada i danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije