Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanska potrošnja

Trgovci spašavaju blagdansku prodaju ranijim sniženjima

šoping
Anto Magzan/Pixsell
29.12.2009.
u 20:00

Iz City Center Onea rekli su nam kako je u četiri dana prije Božića centar posjetilo 20 posto više posjetitelja nego u isto vrijeme prošle godine, a u Avenue Mallu broj je posjetitelja dnevno dosizao 30.000.

Kolika će biti blagdanska potrošnja u Hrvatskoj, pitali su se hrvatski trgovci, posebno nakon najava da će građani zbog krize u trgovačkim centrima ostaviti dvije milijarde kuna manje nego lani.

Uranila sniženja
Prema podacima koje smo dobili iz trgovačkih centara posjeti građana u skladu su s njihovim očekivanjima.

- U ovom smo trenutku zadovoljni posjetom kupaca i posjetitelja koji su tijekom predblagdanskih dana prošli kroz naš centar - rekao nam je Robert Petric, direktor West Gatea, najvećeg centra u Hrvatskoj, dodavši da je u danima prije Božića centar posjetilo 35.000 ljudi dnevno. Iz City Center Onea rekli su nam da je u četiri dana prije Božića centar posjetilo 20 posto više posjetitelja nego u isto vrijeme prošle godine, a u Avenue Mallu broj je posjetitelja dnevno dosizao 30.000. Od trgovaca iz spomenutih centara doznajemo da je prodaja nešto lošija nego prošle godine i da se vidi da su kupci oprezniji u trošenju.

Više centara, manja gužva

Oni su, pak, pad prodaje pokušali anulirati sniženjima koja su ove godine došla ranije nego ikad.

- Sniženja su počela još prije Božića tako da se kupci još više i lakše odlučuju na kupnju, a kupcima nudimo i dodatne besplatne sadržaje poput igraonica za djecu, koncerata ili besplatnog umatanja darova - kažu nam trgovci. Manjak gužve u trgovačkim centrima objašnjava se i otvaranjem dva nova, West Gatea kod Zaprešića i Garden Malla u Dubravi koji su kupce iz tih dijelova grada i okolice odvukli od dosad standardnih destinacija. Garden Mall je primjerice u tri mjeseca posjetilo više od milijun ljudi. Trgovci ističu da će prema sadašnjim procjenama i uz još veća sniženja koja su upravo počela zarada biti nešto manja nego lani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije