Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mijenjati ili ne?

Trebamo li mijenjati isprave ulaskom u Europsku uniju?

vozačka dozvola
Robert Anić/PIXSELL
30.01.2013.
u 16:29

Direktiva EU propisala je jedinstveni izgled vozačke dozvole za sve zemlje članice. Saznajte znači li to da ćemo uskoro morati mijenjati i osobnu te putovnicu

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju zasigurno će donijeti brojne promjene, a pitanje koje zabrinjava mnoge ovih dana jest hoćemo li uskoro morati mijenjati i osobne dokumente. 

Naime, s obzirom na to da je direktiva EU koja propisuje jedinstveni izgled vozačke dozvole za sve zemlje EU stupila na snagu prije nekoliko dana, točnije 19. siječnja ove godine, mnoge zanima postoje li propisi koji određuju i novi izgled osobnih iskaznica i putovnica.

Osobna iskaznica

\'\'Pitanja vezana uz osobne iskaznice uređuju nacionalna zakonodavstva svake zemlje članice, tako da ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju...

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Komentara 1

CH
chemica
21:40 30.01.2013.

Ja neću pa mi stavite soli na rep. Baš da vidim tko će mi uvaliti kaznu jer mi osobna nije po JUS-u ili kako se već zove taj novi "EU standard". Dok vrijedi dokument, ma možeš nam ga svima skupa lijepo popušiti, naša obožavana i besmrtna birokratska mafijo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije