Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vlasnik slavnog brenda

TOZ-ove olovke pišu novu povijest

TOZ penkala
Foto: Anto Magzan/Pixsell
10.03.2017.
u 18:24

Glinamol SD kupio je alate, strojeve i žigove, tj. brend TOZ-a u stečaju, uložio je već 10 milijuna kuna, nedavno je pokrenuo proizvodnju i već puni police trgovina

Proizvodi TOZ Penkale ponovo pune police na kojima ih nije bilo godinu i pol, nestali su nakon otvaranja stečaja tvrtke. Za povratak se pobrinuo novi vlasnik brenda, tvrtka TOZ Glinamol, koja tek odnedavno posluje pod ovim imenom, zvala se Glinamol SD.

U asortimanu 51 proizvod

Ovaj domaći proizvođač glinamola, bivši dugogodišnji dobavljač zagrebačke tvornice olovaka, iskoristio je priliku da je – preuzme. To kod nas nije često, a prilika se pružila u stečaju. Kao najpovoljnijem ponuđaču na trećoj javnoj dražbi u stečaju TOZ-a pripala mu je trgovačka roba, alat, strojevi te žigovi, tj. brend.

– Glinamol SD pokretnine je platio 5,3 milijuna kuna, ali investicija se popela na 10 milijuna – potvrđuje nam direktor TOZ Glinamola Luka Batur.

Obnova slavnog brenda počela je nedavnim uspostavljanjem proizvodnje u zakupljenom dijelu pogona, a riješeni su i kupci. Uz nekoliko manjih, potpisan je i ugovor s njihovim najvećim distributerom Narodnim novinama.

– Zadovoljni smo rezultatima. Distribucija je solidno krenula kroz mrežu naših kupaca, a među njima vodeću ulogu imaju Narodne novine na domaćem tržištu – kaže Batur. Brzo su osposobili strojeve potrebne za proizvodnju školskog asortimana, police se pune proizvodima, u ponudi je za sada 51, a misle je i proširiti.

– Domaće tržište pozitivno je reagiralo na izlazak TOZ-ovih brendova iako ih na tržištu nije bilo godinu i pol. Nismo iznenađeni, to je bilo i očekivano. U organizaciji proizvodnje ključan je bio povratak TOZ-ovih radnika. Njihovo iskustvo i energija mladih kolega vratili su dobar dio sjaja po kojem je TOZ Penkala bio prepoznatljiv, a trenutačno imamo 37 radnika, od kojih je gotovo polovica starih, kaže direktor.

Traže lokaciju za novi pogon

Uvidjeli su da brendovi TOZ Penkale stari 80 godina imaju veliku vrijednost i u inozemstvu. Analizom vanjskih tržišta utvrdili su gdje će tvrtka temeljiti izvoznu politiku. Izvan RH postoji interes, a na prostoru bivše države već su ostvarili pomak. Ulaze na tržište Makedonije, BiH, Kosova i Srbije, pripremaju i ugovore sa Slovenijom, Albanijom, Mađarskom i Norveškom. Zakup je planiran na godinu-dvije te su uvjeti zasad zadovoljavajući, no priprema se širenje i modernizacija poslovanja.

– Planiramo sagraditi svoju tvornicu TOZ-ovih proizvoda i opremiti je modernijom tehnologijom. U izboru su dvije-tri lokacije u okolici Zagreba. Kupnja nove tehnologije i gradnja tvornice dijelom će se financirati, vjerujemo, iz fondova EU – objašnjava direktor Luka Batur.     

>> TOZ Penkala zbog krize nabavlja žirafu!

>> TOZ Penkali račun u blokadi i nema za plaće

Komentara 7

ST
stecajnamafija
19:58 10.03.2017.

U stečaju TOZ Penkale ništa nije transparentno jer stečajnog upravitelja štiti nakaradni sustav. Svaki tender u ovom stečaju je namješten, dovoljno je pogledati tender za kupnju službenog automobila.

ST
stecajnamafija
20:06 10.03.2017.

Brandove je stečajni upravitelj prodao u bescijenje i na namještenom tenderu ,a radnicima nisu isplaćene otpremnine, dok u isto vrijeme na računu TOZ-a stoje milijuni kuna.

ST
stecajnamafija
20:03 10.03.2017.

Kada je na skupštini vjerovnika TOZ-a bilo riječi o manjkovima robe (to je sigurno ova roba koju prodaju Narodnim novinama), sudac je zaštitio stečajnog upravitelja i nije dao da se o tome raspravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije