Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova ulaganja

Todorić obnovio siranu kraj Poreča i zaposlio 40 radnika

sirana,ivan todorić,ivan jakovčić,tihomir jakovina (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/9
09.05.2013.
u 15:27

Uz pomoć sredstava iz EU fonda IPARD Agrokor u Istri završio investiciju od 35 mil. kuna

U Taru pokraj Poreča danas je otvoren proizvodno-turistički kompleks u koji je Agrolaguna uložila 35 milijuna kuna i zaposlila 40 ljudi. Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija sirane Sir Laguna i obnova zgrade stancije Špin, uređena je nova kušaonica i sagrađena cesta sira, kojom se može prošetati do pašnjaka oko objekata.

Važan događaj u Tar je privukao i ministre poljoprivrede i turizma Tihomira Jakovinu i Darka Lorencina, istarskog župana Ivana Jakovčića... Jakovčić je priznao kako prije 10 godina nije odmah povjerovao čelniku Agrokora Ivici Todoriću kad ga je nazvao i rekao mu da je na burzi kupio Agrolagunu u koju će uložiti veliki novac. No sada je oduševljen tom investicijom.

Ivan Todorić, predsjednik NO-a Agrokora, kazao je pak kako ih sva promišljanja kako izaći iz krize koja traje već četiri godine navode na ulaganja i investicije, što je Agrokorova filozofija i vizija.

Sir Laguna jedna je od tri sirane u RH koje su za rekonstrukciju i opremanje ugovorile potporu IPARD programa EU. Sirana će u prvoj fazi proizvoditi 300 tona sira i 100 tona skute na godinu, čime je nastavljena tradicionalna proizvodnja. No postojeći asortiman obogatit će se i sirom u teranu, miješanim sirom od triju vrsta mlijeka, ribancem i skutom.

>> Todorić otvara Trgovački centar na tri etaže u Vukovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije