Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
revolt

Talijani masovno štrajkaju protiv vladinih mjera štednje

štrajk vozača
Reuters
26.06.2010.
u 13:31

Deseci tisuća građana izašli su na ulice u Rimu, Milanu i Bolonji, a radnici u javnom sektoru i prometu štrajkali su četiri sata, dok su ostali zaposlenici u javnom sektoru štrajkali cijeli dan

Talijani su se masovno pridružili generalnom štrajku koji je u petak organizirao najveći državni sindikat protiv vladinih mjera štednje. Sindikat CGIL krenuo je u štrajk, jer mjere koje je donijela većina u vladi Silvija Berlusconija uključuju rezanje troškova za lokalnu vlast i zamrzavanje plaća u javnom sektoru. Skupovi su održani u većim talijanskim gradovima, iako dva velika sindikata CISL i UIL, nisu sudjelovala. Deseci tisuća građana izašli su na ulice u Rimu, Milanu i Bolonji, a radnici u javnom sektoru i prometu štrajkali su četiri sata, dok su ostali zaposlenici u javnom sektoru štrajkali cijeli dan. Kao i mnoge druge europke zemlje, i Italija se bori s javnim dugom i konstantnim proračunskim deficitom, te slabim rastom. Mjere štednje koje je Vlada donijela prošli mjesec teške su 24 milijarde eura, a obuhvaćaju 2011. i 2012. godinu.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
19:43 27.06.2010.

Grčka, španjoska, italija, ... uskoro portugal .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije