Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krađa patenata

Sud u J. Koreji kaznio i Apple i Samsung, kazna i zabrana prodaje

'An employee of South Korean mobile carrier KT holds a Samsung Electronics' Galaxy Tab 10.1 tablet (R) and Apple Inc's iPad tablet as he poses for photos at a registration desk at KT's headquarters
Reuters/PIXSELL
24.08.2012.
u 11:05

Slični sudski procesi između Applea i Samsunga vode se i na sudovima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Australiji.

Sud u Južnoj Koreji u sporu između Applea i Samsunga donio je odluku da su obje kompanije krive za nezakonito korištenje tuđih patenata, piše CNN.

Samsung tako mora platiti 33.350 dolara zbog nezakonitog korištenja autorskih prava iPhonea i iPada, dok Apple mora platiti kaznu od 22.000 dolara zbog korištenja Samsungove Wi-Fi tehnologije.

Sud u Seulu također je zabranio prodaju iPhonea 4 i iPada 2 te sličnih Samsungovih proizvoda na području Južne Koreje.

Ovakva odluka nadovezala se na odluku suda u Kaliforniji koji je također kaznio obje kompanije, ali mnogo višim novčanim kaznama. Slični sudski procesi između Applea i Samsunga vode se i na sudovima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Australiji.

Ključne riječi

Komentara 1

IN
InfoMan
10:01 25.08.2012.

Smjesno! Zasto ne kazne kompanije tako da im vise nikada ne padne na pamet koristit tudje patente i onemogucit pljacku putem patenata. Apple tuzi sve oko sebe, patentira sve sto vec postoji samo sa jednim ciljem - sutrasnje tuzakanje. Treba se kaznit i patentne urede koji sve to dopustaju. Tehnologiju se moze patentirat, ali razne ideje, pogotove one koje vec postoje, ne. Suludo je patentirati pozivanje broja telefona iz SMSa kada su to imali prvi telefoni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije