Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazi Bretschko

Styria Media Group AG reorganizira vrh koncerna

Wolfgang Bretschko,styria (1)
''
18.07.2013.
u 17:10

Bretschko je stavio svoj mandat na raspolaganje te na vlastitu želju i u obostranom dogovoru odlučio napustiti Styria Media Group AG. Mandati članova uprave dr. Klausa Schweighofera i dipl.oec. Maltea von Trothe ostaju bez promjena.

Glasnogovornik uprave dr. Wolfgang Bretschko stavio je na raspolaganje svoj mandat te na vlastitu želju i u obostranom dogovoru odlučio napustiti Styria Media Group AG 30. rujna 2013. Priopćio je to Nadzorni odbor koncerna te ujedno potvrdio da mandati članova uprave dr. Klausa Schweighofera i dipl.oec. Maltea von Trothe ostaju bez promjena. 

Uprava Styria Media Group AG ubuduće će se sastojati od tri osobe. Imenovat će se predsjednik uprave, koji će s dr. Klausom Schweighoferom i dipl.oec. Malteom von Trothom činiti vrh koncerna. Ime predsjednika uprave bit će zbog ugovornih razloga objavljeno 12. kolovoza 2013. u posebnom priopćenju, a on će stupiti na dužnost 1. listopada 2013.

Dr. Wolfgang Bretschko počeo je svoju profesionalnu karijeru prije 21 godine kao pripravnik u novinama Kleine Zeitung. Nakon rada u prodaji oglasa prešao je zatim u vodstvo te izdavačke kuće, gdje je od 1999. do 2003. radio kao poslovni direktor. Godine 2004. imenovan je u upravu Styria Media Group i od 2011. bio je njezin glasnogovornik.

– Nakon 21 godine i u naponu profesionalnog života vrijeme je da se otisne prema novim obalama. S radošću se osvrćem na svoje vrijeme u Styriji. Pri tome će mi neke od stanica posebno ostati u sjećanju. U to spada vrijeme koje sam proveo kao poslovni direktor u novinama Kleine Zeitung. Tada sam uspio značajno povećati nakladu, čitanost i promet, ali i poslovni rezultat. Na funkciji člana uprave Styria Media Group uspio sam prestrukturirati servisne jedinice Grupe, naročito tiskare i logistička poduzeća, i razviti ih da ostvaruju stabilne poslovne rezultate u koncernu. Osobito me veselio razvoj portala za male oglase na internetu. Pokretanje i uspješna izgradnja portala Willhaben u Austriji i Njuškalo u Hrvatskoj te akvizicija portala Bolha i Moje delo u Sloveniji spadaju u najvažnije sastavnice uspjeha Styrije u digitalnom sektoru. Posljednje tri godine bile su u znaku nove orijentacije Grupe. Fokus je bio na jačanju etabliranih novinarskih brendova i na izgradnji novih digitalnih poslovnih modela. Styria je na taj način odlično opremljena za budućnost – kazao je Dr. Wolfgang Bretschko o svojem angažmanu u Styriji.

Predsjednik Nadzornog odbora dr. Friedrich Santner zahvalio mu je na odličnom radu.

– U posebnoj fazi preorijentacije i novog usmjerenja, tako važnog za Styria grupu, dr. Wolfgang Bretschko bio je pouzdan i postojan partner u vodstvu poduzeća – objasnio je dr. Friedrich Santner .

>>Projekti Styrije osvojili nagrade za inovativnost i kreativnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije