Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrači iz kuloara

Studira na Vernu, a možda dođe na čelo HTZ-a

Ivana Šoljan
Foto: Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
22.03.2014.
u 16:43

Ivana Šoljan direktorica je investicijskog fonda Jupiter Adria, u koji je došla također s direktorske funkcije u HT-u

Novi direktor Glavnog ureda HTZ-a ne mora imati iskustvo u turizmu. Dosad je bio uvjet da je na rukovodećim pozicijama u turizmu proveo najmanje pet godina, a po novom će dostajati da ima toliki šefovski staž u bilo kojem sektoru. To je samo jedna od novosti u Pravilniku o zapošljavanju, koji se ubrzano i, kako poručuje ministar Darko Lorencin, korjenito mijenja. Žurba je kako bi novi direktor nastupio što prije, a uvjeti se olabavljuju da bi se na natječaj javio što širi krug stručnjaka.

Kuloari vrte nekoliko imena, počev od Lorencinova pomoćnika Davora Ižakovića, u čijem je sadašnjem poslu i sustav turističkih zajednica. Druga dva kuloarska kandidata su žene; Ivana Kolar, direktorica Termi Tuhelj, koja je i predsjednica NO-a HTZ-a, te Ivana Šoljan, direktorica investicijskog fonda Jupiter Adria, u koji je došla s direktorske pozicije u T-Comu. Oni koji su surađivali s njom kažu da je probitačna, ali sličnim se poslovima nije bavila.

Začkoljica je da se i pored bogatog iskustva u biznisu, fakultetskom diplomom još ne može pohvaliti. Na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti svojedobno joj je preostala samo završna predstava, studirala je i na Filozofskom fakultetu, a sada je na veleučilištu Vern. Novinarima odgovara da je o sebi na čelu HTZ-a doznala iz – novina.

>>'Umjesto da se ministar turizma bavi sezonom, on se bavi smjenama'

Komentara 8

MC
mica caca
17:10 22.03.2014.

Može doći gdje hoće. Sredila je HT-com, svi radnici su otišli na Zavod za zapošljavanje, a ono što je ostalo prodato je fantomskoj firmi koja prodaje maglu. Dobro je stručna ona, Mudrinić i ostali menedžeri kad su zlatnu koku poklonili tko zna kome. Gdje dođe otkazi ne ginu, ona i ostala mašinerija Ivice Mudrinića veliko poslovnjaka.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
17:09 22.03.2014.

studira na vernu? pamentome dosta...

Avatar nijeminišta
nijeminišta
17:10 22.03.2014.

tko ne može baš ništa drugo završiti - upiše vern.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije