Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perutnina Ptuj

Strateško preuzimanje Perutnine Ptuj

Foto: Promo
1/4
13.11.2018.
u 17:41

Predstavnici ukrajinskog MHP-a zajedno s upravom Perutnine Ptuj razgovarali s uzgajivačima peradi o budućim planovima Perutnine

Nakon najave grupacije MHP o strateškom preuzimanju grupacije Perutnine Ptuj, uprava potencijalnog novog vlasnika je, zajedno s upravom Perutnine Ptuj, jučer održala sastanak s uzgajivačima peradi kompanije iz Ptuja. Perutnina Ptuj predstavila je svoja očekivanja potencijalnom novom vlasniku. Uprava kompanije MHP predstavila je viziju i planove za daljnji razvoj Perutnine Ptuj koji se tiču širenja proizvodnje i investicija u uzgajivače u sklopu postojećeg poslovnog modela. Nakon sastanka, posjetili su jednog od uzgajivača koji je certificirani uzgajivač po modelu "poultry-friendly" uzgoja peradi.

"Za dalji razvoj i održavanje konkurentnosti na zahtjevnom globalnom tržištu, Perutnina Ptuj treba snažnog strateškog partnera u industriji koji je spreman ojačati postojeći poslovni model, ulagati u razvoj i tehnologiju te dalje razvijati snažne brandove koje kompanija već ima," rekao je Tibor Šimonka, predsjednik uprave Perutnine Ptuj.

Dr. John Rich, neizvršni direktor grupacije MHP istakao je da MHP želi investirati oko 200 milijuna eura u narednih četiri do pet godina, uglavnom u proizvodne pogone Perutnine. Investicije će omogućiti nadogradnju opreme i tehnologije na najviši nivo u industriji: obnovu, modernizaciju i proširenje žive proizvodnje s uzgajivačima i jačanje razvoja u skladu sa smjernicama za održivi rad i podršku lokalnim zajednicama. Također će uložiti u razvoj prepoznatljivih brandova Perutnine Ptuj.

Dr. John Rich je direktno odgovarao na pitanja uzgajivača: "Održat ćemo već uspostavljeni model vertikalne integracije, od uzgoja peradi domaćih uzgajivača, do proizvodnih pogona i prodajnih mreža. Naš poslovni model također se temelji na cjelovitoj vertikalnoj integraciji svih koraka, od farme do vilice, gdje se ništa ne prepušta slučaju."

MHP namjerava ojačati odnose sa svim dionicima koji su pomogli u izgradnji kompanije, kao i jakih i vrlo popularnih brandova Perutnine Ptuj, uključujući trenutnu upravu, zaposlenike, uzgajivače i druge poslovne partnere u regiji.

Između ostalog, Dr. Rich također je naglasio da meso i mesne prerađevine MHP prate najviše međunarodno priznate standarde kvalitete i da njihov cilj nije uvoz mesa proizvedenog u Ukrajini u Sloveniju i druga tržišta jugoistočne Europe. Najavljenim investicijama namjeravaju ojačati i razviti uzgoj i proizvodnju u Sloveniji i zemljama u kojima Perutnina Ptuj ima uspostavljenu vertikalno organiziranu proizvodnju. Uvjereni su da će investicijama u Sloveniji moći povećati prodaju proizvoda Perutnine Ptuj na postojećim tržištima kao što su Slovenija, Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, dok u isto vrijeme traže nove potencijalne prilike na drugim tržištima, posebno na tržištima zapadne Europe.

Nakon sastanka, uzgajivači su pozdravili planove za razvoj uzgoja peradi u Ptuju: "Drago nam je da smo se nakon prezentacije potencijalnog novog vlasnika Perutnine Ptuj također sastali s upravom MHP koja je predstavila svoju viziju razvoja Perutnine Ptuj i investicija uzgoj peradi. Posebno smo zadovoljni garancijama za daljnji razvoj i širenje uzgoja peradi u Sloveniji"; rekao je Andrej Tkalec, direktor zadruge uzgajivača peradi Ptuj.

MHP je već dobio odobrenja regulatornih agencija u Austriji, Makedoniji, Srbiji i Rumunjskoj. Samo se čeka na potvrdu Slovenske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije