Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova udruga

Stočari jačaju uzgoj mesnih – Salers goveda

Stara Kapela: Marija Vučković nazočila svečanom otvorenju Salers centra Croatia
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
15.07.2021.
u 23:35

Centar je namijenjen uzgajivačima početnicima u sustavu krava-tele

Salers centar Croatia naziv je nove hrvatske udruge uzgajivača goveda u Staroj Kapeli, općina Dubrava u Zagrebačka županiji, sa 65 mladih, ‘netradicionalnih’ stočara iz 17 županija koji kreću s uzgojem goveda mesne pasmine Salers.

Dopredsjednik Udruge je nositelj OPG-a Ivica Perčec iz Komuševca kod Čazme koji od 2015. uzgaja isključivo Salers goveda. Nanjegovu je gospodarstvu trenutačno 31 grlo, a početkom ove godine izgradili su objekt za smještaj matičnog stada do 50 grla. U Hrvatskoj se uzgaja 2859 goveda Salers pasmine na 162 gospodarstva.

Po broju krava prednjače Ličko-senjska, Bjelovarsko-bilogorska i Zadarska županija.

– Udruga Salers Croatia pravi je primjer uzgojnog udruženja koje ima veliku ulogu o tome da se uzgoj Salers goveda kontinuirano širi na gotovo svim područjima Hrvatske, pri čemu do sada nitko nije odustao što najbolje govori o zadovoljstvu uzgajivača – rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković na svečanosti otvorenja udruge.

Kroz investicijske mjere ruralnog razvoja od 2014. do danas za hrvatsko stočarstvo je isplaćeno gotovo 1,9 milijardi kuna, a kroz Program potpore za sufinanciranja rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za prošlu je godinu osigurano 1,9 milijuna kuna za sufinanciranje rada 17 uzgojnih udruženja, među kojima i Udruga Salers Croatia.

VIDEO Zidarević najavio ustavnu tužbu zbog zabrane homoseksulacima da daruju krv

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije