Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Što za kripto investitore znači trenutačno niska cijena Bitcoina?

Fortrade
22.12.2022.
u 08:00

Kriptovalute su pod velikim pritiskom posljednjih mjeseci.

Recesija je dovela do toga da trgovci povlače sredstva iz rizičnijih ulaganja. Pred toga, cijela je industrija pogođena kolapsom FTX-a, mjenjačnice kriptovaluta koja je u studenom proglasila bankrot. Da stvar bude gora, bivši izvršni direktor FTX-a, Sam Bankman, uhićen je na Bahamima i sudi mu se za prijevaru. Bitcoin je pao za više od 60% tijekom prošle godine.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom Bitcoina ili one koji ulažu u sebe i jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cijenom Bitcoina" (takozvani CFD-i). Knjiga je prilagođena svim razinama znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cijenom Bitcoina" preuzmite ovdje.

FTX je bio jedna od 4 najveće kripto mjenjačnice u svijetu, a zbog njegovog kolapsa korisnici su izgubili najmanje milijardu dolara. Neki kripto trgovci prodali su svoje digitalne valute, snizivši cijenu bitcoina - strahujući da bi druge veće platforme poput Binancea ili Coinbasea mogle imati sličnih problema. Iz tog razloga, nedavno su napisani brojni članci koji predviđaju pad kriptovaluta.

Ali neki analitičari tvrde da je Bitcoin dosegao dno i da su trenutne niske cijene dobra ulazna točka. 15. prosinca Bitcoin je dostigao najvišu razinu u više od mjesec dana.

Trgovci ukazuju na Mt Gox koji je 2010. doživio istu sudbinu bankrota kao i FTX, osim što je Gox bio daleko važniji za industriju od FTX-a.

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cijenom Bitcoina" preuzmite ovdje.

Ali Bitcoin se ipak oporavio nakon te krize povjerenja i dosegao rekordne vrijednosti. Također je zabilježio ogromna i dosljedna povećanja tržišne kapitalizacije kako su se investitori (ponovno) okrenuli kriptovalutama. Bilo da se Bitcoin brzo oporavi sada ili u nekom trenutku u budućnosti, entuzijasti ostaju uvjereni da će se kriptovalute vratiti.

Izvori: Reuters, MarketWatch, MT4 platforma, Investopedia

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 84% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije