Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bonitet

Standard&Poor's snizio kreditni rejting Irske za jedan stupanj

irska zastava
Reuters
02.04.2011.
u 09:40

Kreditni rejting Irske snižen je na 'BBB+', dakle tri stupnja iznad statusa 'bezvrijedan'. U agenciji su zabrinuti oko restrukturiranja dugova u budućnosti

Standard&Poor's, agencija za rejtinge u petak je snizila kreditni rejting Irske za jedan stupanj, pa on sada iznosi 'BBB+', dakle tri stupnja iznad statusa 'bezvrijedan'. U agenciji su zabrinuti oko restrukturiranja dugova u budućnosti, odnosno brine ih da bi držatelji obveznica mogli biti prisiljeni preuzimati veće gubitke u sklopu novih planova Europske unije za spas europskih zemalja od bankrota od 2013. godine.

Agencija je odlučila maknuti Irsku s liste zemalja čiji se kreditni rejting redovito prati, pa joj je dodijelila pozitivnu prognozu za kreditni rejting. Također, u Standard&Poor'su su osvrnuli na najnovije rezultate stres testova u irskim bankama, za koje su ustvrdili da počivaju na čvrstim temeljima, dok su za irsko gospodarstvo zaključili da ima snažnije izglede za rast od Portugala i Grčke.

 

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
21:10 03.04.2011.

Ameri će doživjeti sudbinu SSSR-a, ........ BANKROT ! .......... hahahaha ....... google... . America now over $14 trillion in debt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije