Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spajanja

Srpski JAT odlazi u povijest, osniva se Air Srbija?

jat-ov zrakoplov
Zvonimir Pandža
09.04.2010.
u 08:03

Prema prijedlogu Tukish Airlinesa, Turci bi od JAT-a preuzeli pilote i ostalu posadu zrakoplova i kupili 10 zrakoplova, a dobili bi 51 posto vlasništva nad kompanijom i tretman domaćeg avioprijevoznika.

Predstavnici Turkish Airlinesa predložili su srbijanskoj vladi da umjesto posrnulog JAT Airwaysa osnuju zajedničku kompaniju Air Srbija, prenosi Biznis.ba. Turci su, prenosi taj portal, za novu kompaniju spremni odmah kupiti 10 zrakoplova u zamjenu za 51 posto vlasništva u kompaniji.

Prema toj ideji Turci bi od JAT-a preuzeli pilote i ostalu potrebnu posadu zrakoplova, a država bi im zauzvrat u novoj kompaniji osigurala tretman domaćeg avioprijevoznika.

JAT bi pak, tvrdi se, otišao u stečaj s dugovima i vlasništvom nad nekretninama koje posjeduje, a potom bi se iz stečajne mase namirili dugovi koji sada, prema nekim procjenama, iznose 150 milijuna eura.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
14:32 09.04.2010.

Mogu si misliti koliko srbi vole turke, skoro isto ko i grci .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije