Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARIJERE

Smjena u upravi HEP-a

man-hep-txt.jpg
import
22.05.2006.
u 12:20

Sava Dalbokov, član Uprave Erste & Steiermärkische banke, preuzet će vođenje uprave Erste banke sa sjedištem u Novom Sadu u Srbiji. Dalbokov je u upravi ESB-a bio zadužen za IT i organizaciju te upravljanje imovinom.

Banka nema u planu imenovati novog člana uprave na njegovo mjesto, pa će uprava ubuduće, umjesto pet članova, imati četiri. Dalbokov je značajan doprinos dao pri akviziciji banaka Česká spořitelna u Češkoj i Slovenská sporiteľna u Slovačkoj, a i u Hrvatskoj je radio na spajanju četiriju regionalnih banaka u ESB. Do održavanja godišnje skupštine dioničara, novosadsku Erste banku vodit će dosadašnji predsjednik uprave Vladimir Medan i Jasna Terzić, članica uprave zadužena za poslove sa stanovništvom.

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede prihvatio je od Vlade predložene promjene u upravi, prema kojima će umjesto Darka Belića novi član uprave postati Marko Lovrić. Prema HEP-ovu priopćenju, Belić odlazi sporazumno, a Lovrić će, kao i on, biti zadužen za ekonomsko-financijske poslove. Lovrić je i dosad radio na odgovornim mjestima u gospodarstvu i državnoj upravi.

Dužnost direktora Lure Ilidža u Bosni i Hercegovini preuzeo je Božo Pržić. U Luru je došao prije šest godina, na poslove nadzora te analize procesa i troškova u lancu distribucije. Otada kontinuirano napreduje preuzimajući sve odgovornije poslove: najprije je postao samostalni referent transporta, a potom i koordinator odjela logistike. Pržić je polaznik prve generacije Lurina programa razvoja mladih potencijala u području menadžmenta i poslovnog upravljanja, pod nazivom SMART. Diplomirao je ekonomiju u Zagrebu.

Dužnosti u upravi društva Zlatni otok na Krku razriješena je Zrinka Bokulić. U upravi su trenutačno Tihomir Nikolaš kao predsjednik te Mirjana Galović kao članica. Dosadašnja voditeljica Ureda za prevenciju Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba imenovana je na mjesto glasnogovornice Policijske uprave. To je mjesto bilo slobodno nakon odlaska Gordane Vulame u travnju prošle godine. Privremeno su poslove komuniciranja s javnošću vodili Krunoslav Borovec i analitičar Policijske uprave Davor Tor.

Ni protekli tjedan nije izabran predsjednik Visokoga trgovačkog suda, a nova je ministrica pravosuđa Ana Lovrin poništila natječaj, uz obrazloženje da nijedan od pet prijavljenih kandidata nije sposoban obnašati tu dužnost. Privremeno će poslove predsjednika VTŠ-a obavljati sudac Srđan Šimac.


Wolfgang Peter

HVB Splitska banka, kćerinska tvrtka Bank Austria Creditanstalta, dobila je priznanje za financijsko skrbništvo. Najboljom ju je proglasio američki magazin Global Custodian. Banka je nagradu osvojila petu godinu, a u segmentu skrbničkih usluga u Hrvatskoj ima promet od 2,4 milijarde eura. Isto su priznanje dobile i banke kćeri u Bugarskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Rusiji i Ukrajini.


Emil Tedeschi

Pokušaj HUP-a da nametne jedinstvenu poreznu stopu neslavno je završio. HUP je u paketu pokušao progurati i prilično radikalne pomake u socijalnim pravima radnika, i to nagore. Vlada je njihovu inicijativu ocijenila kao marketinški atraktivnu, ali bez dokazanih zasluga za gospodarski rast u zemljama gdje je uveden.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije