Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješće talijanske banke

Skok dobiti: UniCredit povećao prihod za 4,5 posto u trećem tromjesečju

FILE PHOTO: Illustration shows Unicredit logo
DADO RUVIC/REUTERS
26.10.2022.
u 21:13

Dobit od trgovanja poskočila je 60 posto, na 518 milijuna eura, što u UniCreditu pripisuju snažnoj potražnji kompanija za proizvodima osiguranja

Talijanska banka UniCredit izvijestila je danas o većem prihodu u trećem tromjesečju koji zrcali rast prihoda od kamata, uz smanjene rezervacije za gubitke po kreditima i uz skok dobiti od trgovine financijskim proizvodima.

Kada se isključi poslovanje u Rusiji, UniCredit je u razdoblju od srpnja do rujna povećao ukupni prihod za 4,5 posto, na 4,5 milijardi eura, pokazalo je izvješće talijanske banke. Neto prihod od kamata bio je veći 4,8 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosio je 2,2 milijarde eura.

Dobit od trgovanja poskočila je 60 posto, na 518 milijuna eura, što u UniCreditu pripisuju snažnoj potražnji kompanija za proizvodima osiguranja. Prihod od naknada i provizija smanjen je pak 1,8 posto, na 1,6 milijardi eura.

Rezervacije za gubitke po kreditima bile su manje za četvrtinu i iznosile su 220 milijuna eura. 

>> VIDEO Tko je supruga novog britanskog premijera? Njeno bogatstvo procjenjuje se na 500 mil. funti, obitelj je imućnija od Charlesa III

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije