Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko priznanje

Sirana Gligora dobila titulu i za Dinarski sir

Ivan Gligora
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
25.11.2014.
u 14:20

Na natjecanju je bilo 2600 sireva, a pobjednik je jedan engleski sir.

Sirana Gligora dobila je još jedno u nizu svjetskih priznanja za svoj vrhunski proizvod, ovaj put za Dinarski sir pravljen od kravljeg i ovčjeg mlijeka. Naime, kako nam je rekao vlasnik sirane Ivan Gligora, ovaj sir je prepoznat od 250 sudaca na svjetskom natjecanju sireva u Londonu kao najbolji sir srednje i istočne Europe, a ušao je i u finale 16 najboljih sireva svijeta. 

Na natjecanju je bilo 2600 sireva, a pobjednik je jedan engleski sir. No, sirana Gligora, osim za Dinarski sir, dobila je i zlatnu medalju za sir Kolan, kao i brončanu medalju za novitet, sir koji je zrio u kominama od maraške.

Sirana Gligora svjetski je prepoznat proizvođač najkvalitetnijih sireva kojima su se rado gostili najpoznatiji ljudi svijeta. Dosad je osvojila prvo mjesto na svijetu s paškim sirom u maslinovoj komini, u vinskoj komini, s tvrdim paškim sirom, sa sirom Žigljen.

>> Sirana Gligora nagrađena za najbolji ovčji sir na svijetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije