Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kartel pod istragom

Šefovi pivovara 20 godina dogovarali cijenu piva

Oktoberfest
Felix Horhager/DPA/PIXSELL
20.08.2013.
u 18:15

Šefovi velikih pivovara priznali su istražiteljima da se nekoliko tvrtki dogovaralo o cijenama njihovih najprodavanijih piva.

Velike njemačke pivovare navodno su dogovarale cijene piva čak 20 godina, pokazali su otkriveni dokumenti iz istrage, piše Telegraph.

Šefovi velikih pivovara priznali su istražiteljima da se nekoliko tvrtki dogovaralo o cijenama njihovih najprodavanijih piva, objavio je njemački magazin Focus. Dogovori bi se sklapali telefonski ili \"na marginama\" sastanaka gospodarstvenika.

Već se ranije pisalo o navodnom \"pivskom kartelu\", ali najnovija izvješća su pokazala koliko je to dogovaranje cijena bilo rasprostranjeno. Dosad se smatralo da su se cijene dogovarale samo od 2006. do 2008. godine, dok se sada vjeruje da je to trajalo mnogo duže.

U dokumentima koje su vidjeli novinari Focusa stajalo je da je tijekom ispitivanja u siječnju, direktor pivovare Veltins, Volker Kuhl, priznao da su velike pivovare manjima prenosile informacije o dogovorenoj cijeni piva. - Potom bi najčešće većina proizvođača podigla cijenu piva - navodno je istražiteljima rekao Kuhl.

>>Znanstvenici otkrili tajnu hidriranja piva i kako spriječiti opijenost

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije