Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ringu

Šefovi HT-a i Vipneta prvi put 
u javnosti odmjerili snage

CEO panel
Foto: VL
07.02.2015.
u 09:42

Davor Tomašković i Jiri Dvorjančansky na konferenciji o budućnosti telekom tržišta

Prvi zajednički nastup čelnika HT-a Davora Tomaškovića i šefa Vipneta Jirija Dvorjančanskog, koji su se u petak susreli na panelu o budućnosti telekom tržišta, pretvorio se u odmjeravanje snaga dva najveća tržišna igrača.

Šef HT-a istaknuo je da su cijene telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj 25 posto niže od EU prosjeka. Pojasnio je da su prihodi građana toliko niski da su cijene u odnosu na prosječne prihode dvostruko više nego u ostatku EU. Hrvatska, kazao je Tomašković, u odnosu na ostale članice EU ima telekom industriju koja je vrhunski tehnološki opremljena i to je netko trebao platiti.

Dodao je da telekomi rade damping u borbi za korisnike i da će se cijene usluga u Hrvatskoj morati povećati. Dvorjančansky je podsjetio da se na fiksnom telekom tržištu natječu s operaterom koji drži 80 posto udjela.

- Rezultat takvog regulatornog okruženja je da u Hrvatskoj nema porasta korištenja optike, a da ne spominjem kako je Hrvatska jedna od rijetkih država u EU gdje se još uvijek nudi samo ADSL, a ne i VDSL - kaže Dvorjančansky.

Naveo je i da se na fiksnom telekom tržištu ne događa erozija cijena kao u mobilnim komunikacijama te da u tom tržišnom segmentu zato treba povećati kompetitivnost.

>> HT udvostručio brzine mobilnog interneta sa 75 na 150 Mbps 

>> HT potvrdio hakerski napad na svoju mrežu: Generirana nam je velika količina prometa

Komentara 1

SA
samoborka
23:40 07.02.2015.

Hrvati placaju najmanje cijene za telekom usluge u EUu??? Da nemam poznatih ljudi po Europi (zapadnoj) mozda bih i uspjela povjerovati u tu ogavnu laz!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije