Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicija

Sava Re novi vlasnik ERGO osiguranja u Hrvatskoj

Ergo osiguranje
Jurica Galoić/PIXSELL
15.04.2018.
u 00:08

Preuzimanje još treba potvrditi hrvatski regulator – Hanfa. ERGO ima udio od 1,2% u neživotnom i 0,2% u životnom osiguranju.

Slovensko Sava osiguranje kupilo je hrvatsku podružnicu ERGO Groupa, a transakciju još treba potvrditi hrvatski regulator – Hanfa.

Nijedna strana ne želi objaviti cijenu kupoprodaje. ERGO u Hrvatskoj ima dvije tvrtke: ERGO životno osiguranje s tržišnim udjelom u osiguranju života od svega 0,2 posto i ERGO osiguranje s udjelom od 1,2 posto na tržištu neživotnih osiguranja. Sava osiguranje u 100-postotnom je vlasništvu Sava reosiguranja (Sava Re).

Zanimljivo je da udio u vlasništvu slovenskog Sava Re ima Croatia osiguranje koje je slovenski regulator već nekoliko puta odbio u pokušaju povećanja udjela.


– ERGO neživotno i životno osiguravateljno poslovanje u Hrvatskoj savršeno odgovaraju Sava osiguranju, pojačavajući njihove međunarodne aktivnosti u središnjoj i istočnoj Europi – prokomentirao je Alexander Ankel, operativni direktor ERGO International AG-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije