Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vlasnik

Salamon Berkowitz postaje novi vlasnik Dalmacijavina

Salamon Berkowitz
Martina Popovčić/PIXSELL
16.11.2011.
u 14:07

Traubi International proizvodi poznato osvježavajuće piće Traubisodu koja bi, po Berkowitzevoj najavi, trebala biti "lokomotiva razvoja" Dalmacijavina

Salamon Berkowitz, vlasnik američke tvrtke Traubi International, objavio je danas da je postigao dogovor s predstavnicima Vlade o kupnji Dalmacijavina, a sporazum o tome uskoro će biti potpisan, piše Poslovni dnevnik.

Berkowitz na novinskoj konferenciji nije želio govoriti o detaljima dogovora, najavivši da će to učiniti tek nakon potpisivanja sporazuma, no planira uložiti do 10 milijuna eura u tvrtku s kojom ima velike planove. Traubi International proizvodi poznato osvježavajuće piće Traubisodu koja bi, po Berkowitzevoj najavi, trebala biti "lokomotiva razvoja" Dalmacijavina i otvoriti vrata za uspješan plasman drugih proizvoda, od vina i sokova do košer-proizvoda, i to u što kraćem razdoblju jer propala tvrtka danas gubi milijun eura mjesečno.

Nakon što je izrazio čuđenje što radnici Dalmacijavina od države primaju plaće iako ne rade jer na takav primjer nije naišao ni u jednoj drugoj zemlji, američki biznismen najavio je da će u prvih godinu dana zadržati svih petstotinjak radnika, a poslije će se broj zaposlenih kretati u skladu s potrebama profitabilnog poslovanja. Neslužbeno se čuje da novi vlasnik planira u idućih pet godina prepoloviti broj zaposlenih, uz isplatu svih radnika koji budu htjeti otići.

Komentara 68

LO
lojtra1
14:53 16.11.2011.

Mora li to baš sad kad dalmacijavinu ide dobro? Jer sjedit doma a da te država plaća od toga - nema bolje!!

OB
-obrisani-
14:56 16.11.2011.

Ovaj sa slike je biznismen ili rabin?

US
U sridu
18:23 20.11.2011.

Samo nam je jos ovaj trebao,vrijeme ce pokazati da sam u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije