Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vicekancelar

Rösler: Nastavite s rezovima i privući ćete njemačke ulagače

Philipp Rösler
DPA/PIXSELL
10.03.2013.
u 17:56

Ministar najjačeg europskog gospodarstva Philipp Rösler u Zagrebu sutra i u utorak traži prostor za njemačke investicije

Prvi čovjek najmoćnijeg europskog gospodarstva, njemački vicekancelar i ministar ekonomije i tehnologije Philipp Rösler dolazi sutra u dvodnevni posjet Zagrebu, s velikim brojem gospodarstvenika koji traže prostor za investiranje u Hrvatsku.

Gospodarski forum

Osim razgovora s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem te ministrima Brankom Grčićem, Ivanom Vrdoljakom i Gordanom Marasom, Rösler će posjetiti i Hrvatski Telekom, podružnicu Deutsche Telekoma. Rösler će i otvoriti njemačko-hrvatski gospodarski forum, koji će se održati u utorak u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Svojim dolaskom u Zagreb krema njemačkog gospodarstva želi se na licu mjesta uvjeriti koliko je Hrvatska napredovala u pripremama za pristupanje EU i ojačati bilateralne gospodarske odnose.

– Savezna vlada raduje se i ima pozitivna očekivanja od pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Hrvatska ima veliku važnost za cijelu regiju. Iako je Hrvatska i danas popularna ulagačka destinacija za njemačke tvrtke, hrvatska Vlada mora nastaviti rigorozne reforme i poboljšati ozračje za investitore. Ovo uključuje beskompromisnu borbu protiv korupcije. Hrvatska vlada na ovom polju učinila je posljednjih nekoliko godina, mnoge napore. Optimističan sam glede naše buduće gospodarske suradnje – poručio je zamjenik Angele Merkel, vicekancelar Philipp Rösler.

U njemačkom ministarstvu gospodarstva i tehnologije ističu da je njemačka vlada podržala Hrvatsku u procesu približavanja Europskoj uniji. U međuvremenu, njemačke tvrtke su stvorile više od 16.000 radnih mjesta u Hrvatskoj.

Uložili tri milijarde eura

U sklopu panela predstavnici hrvatskih tvrtki i institucija imat će priliku sudjelovati u otvorenoj raspravi vezano uz poslovanje s Njemačkom i dosadašnjim iskustvima u bilateralnoj suradnji.

Njemačka je treći najveći ulagač u Hrvatsku, a od 1993. uložila je 3,06 milijardi eura.

>> Hrvatska na sajmu na kojem se sklapaju poslovi vrijedni milijarde

Ključne riječi

Komentara 8

KA
Kakma
12:18 12.03.2013.

Javlja se Vijetnamac,u Njemackoj je uveo da sitnozubi placa skuplju struju a milijuneri jeftiniju.

RO
rondomilk
18:51 10.03.2013.

nema ništa od investiranja došli su ljudi po svoje novce, mnogo su uložili vrijeme je za odlazak. ono u što bi oni investirali Vlada ne misli prodati pa neka joj bude.

VE
velika
15:24 12.03.2013.

šta god mi mislili o Kerumu sve je točno rekao kad zaradiš 100 trebati 120 da platiš krvopije iz porezne i banaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije