Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjenje do 30%

Rilović: Sva tri sindikata Ine rekla ne smanjenju plaća

ina,benzinska
Davor Puklavec/PIXSELL
04.03.2013.
u 13:50

Spomenuto drastično smanjenje plaća dio je ušteda u okviru ''Novog operativnog modela upravljanja poslovanjem BP-a'', kojim će uprava Ine svojim radnicima u maloprodaji ukinuti i ostala materijalna prava

Naftna kompanija Ina odlučila je svojim zaposlenicima na benzinskim crpkama smanjiti plaće i do 2000 kuna. Spomenuto smanjenje dio je ušteda u okviru ''Novog operativnog modela upravljanja poslovanjem BP-a'', kojima uprava Ine svojim radnicima u maloprodaji želi ukinuti i ostala materijalna prava i to na način da se poslovi i aktivnosti upravljanja benzinskim postajama povjere trgovačkom društvu u okviru Ina Grupe.

– Poslodavac je dao novi model upravljanja benzinskim postajama, no taj model nije pravno utemeljen. Kompanija po njemu nema namjeru izdvojiti djelatnost maloprodaje, već samo radnike koji bi ''prešli'' u novu tvrtku. Ona bi u okviru Ine pružala isključivo kadrovske usluge, odnosno pod svoje okrilje preuzela radnike zaposlene na benzinskim crpkama. Tako strukturirana bila bi orijentirana isključivo na uslužnu, a ne profitabilnu djelatnost – objasnila nam je predsjednica sindikata "Inaš" Maja Rilović.

Rilović podsjeća da su sva tri sindikata unutar Ine ranije negativno odgovorila na planove kompanije koja tim potezom planira smanjiti plaće zaposlenima do 30 posto.

– U ovom trenutku u cijeloj Hrvatskoj održava se ukupno 20 radionica na kojima Ina djelatnicima zaposlenima na crpkama nastoji predočiti taj model. On se, pravno gledajući, može provesti isključivo na način da radnici sporazumno raskinu ugovore s Inom d.d. i sporazumno potpišu nove s novom tvrtkom u kojoj bi primali 30 posto manje plaće – upozorava Rilović te dodaje da je dosad obavljeno ukupno 18 takvih predavanja na kojima su radnici spomenutim promjenama rekli izričito "ne"!

U sljedećem razdoblju očitovanje radnika i sindikata ići će na Upravu kompanije i tek tada će se znati hoće li spomenuti model unapređenja prodaje biti prihvaćen.

– Htjela bih još istaknuti da informacija o prosječnoj plaći zaposlenika na Ininim benzinskim crpkama koja se ovih dana objavljivala u medijima nije točna. Ona iznosi 5500 kuna neto i to sa svim dodacima na smjene, unatoč pozitivnom poslovanju – istaknula je Rilović.

>>Prosječna neto plaća prodavača na Ininim crpkama iznosi 5500 kuna

Komentara 15

BO
Bombarder
14:37 04.03.2013.

Naravno sve što će uštedjeti preusmjeriti će na račun "managera" koji je došao na tu "genijalnu" ideju. Samo još jedan razlog zašto niti ja niti itko od mojih tanka auto na INI...

VI
vina
14:50 04.03.2013.

Žao mi je da tako pojedinci razmišljaju, na pumpama je zaista teško raditi,od smjenskog rada, pranja auta,prodaje plina i prodaje u samoj trgovini BP.Što nabrajaju kako je nekad bilo da možda je bilo ali tog više nema i dobro je da nema.Sada su druga vremena i kako i treba da bude djelatnici stoje mirno kad im kupci dolaze da nebi slučajno napravili kriv potez, kontrole su postrožene i ne pada im napamet da se bave malverzacijama. Osobno nemam sa inom ništa ali znam jer stalno točim na Ininim pumpama, a vovakav postupak vodstva INE samo gura tvrtku i komadanje i propast , nažalost kao i mnoge druge firme.Sindikati nemojte to dozvoliti, podnesite zajedničku tužbu protiv poslodavca.

GO
google385
14:35 04.03.2013.

prosla su vremena kad je bilo ljudi koji bi besplatno radili na benzinskim crpkama to su bila vremena kad je ina bila hrvatska i kad se moglo dobro zivjeti od napojnica ali toga vise nema i zao mi radnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije