Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
90 godina rada

Rekordan rast: Atlas doveo 30 posto više stranih turista

vodice
Duško Jaramaz/PIXSELL
28.10.2013.
u 07:59

Turistička agencija Atlas pravni je sljednik 'Putnika' osnovanog 1923. godine u Beogradu

U najdugovječnijoj domaćoj turističkoj agenciji Atlasu s razlogom su 90. obljetnicu obilježili golemom tortom u nazočnosti visokih uzvanika na Danima turizma u Zadru. Atlas je po poslovnom prihodu u 2012. najveća domaća turistička agencija s udjelom od 26,3 posto u prihodu deset najvećih agencija. U tom je razdoblju Atlas ostvario rekordan rast stranih dolazaka i prihoda od čak trideset posto. Zanimljivo je da to vrijedi čak i za rusko tržište koje je ove sezone kod većine hrvatskih turističkih domaćina obilježeno minusima.

– Atlas nastavlja kreirati najkvalitetnije turističke proizvode kombiniranjem iskustva i najnovijih tehnoloških rješenja te praćenjem svjetskih trendova – ističe Ivan Gadže, predsjednik uprave Atlasa.

Današnja agencija, s dvjestotinjak zaposlenih u desetak poslovnica i šest regionalnih poslovnica, pravni je sljednik poduzeća “Putnik” osnovanog 1923. u Beogradu s filijalama u više hrvatskih gradova te poslovnicom u Dubrovniku koja je začetak današnjeg Atlasa. Pod tim imenom posluje od 1963., a društveno poduzeće prerasta u dioničko društvo 1995. Krajem 90-ih postaje dio grupacije Lukšić, a 2006. dijelom Grupe adriatica.net. Završetkom prvog kruga dokapitalizacije u vlasničku strukturu Grupe adriatica.net ulazi devet vodećih hrvatskih kompanija. Najveći pojedinačni udjelničar Grupe adriatica.net danas je koncern Agrokor.

>>Atlas proslavio 90. rođendan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije