Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudbina Kupara

Raskida se ugovor s Rusima?

Kupari
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
19.02.2018.
u 18:45

Ulagač iznenađen stavovima ministra Gorana Marića i tvrdi da jedino želi sagraditi još luksuzniji resort s još većim ulaganjima od plana

Ministar državne imovine Goran Marić najavio je da bi Vlada mogla raskinuti ugovor o projektu Kupari s ruskom tvrtkom Avenue ulaganja. Investitori su iznenađeni izjavama ministra Marića i nije im jasno zašto bi Vlada odustala od gradnje luksuznijeg resorta te naposljetku i od veće investicije nego što se planiralo.

– Napravit ćemo analizu, ali mislim da je teško očekivati nastavak projekta. Investitor ne provodi potpisano pa je moguće da će ugovor biti raskinut. Ako ga raskinemo, bit će to zbog neispunjavanja njihovih obveza, oni žele mijenjati uvjete nakon natječaja, a na to nećemo pristati. Odgađati više ne možemo jer jedino proračun Hrvatske trpi štetu – rekao je Marić. Na to mu čelnik tvrtke Avenue ulaganja Ivan Paladina odgovara da nijedan uvjet natječaja nije prekršen te da su za svoje zahtjeve o izmjeni projekta dobili i službeni pristanak ministra Marića osobno i svih ministarstava uključenih u projekt.

Projekt je, naime, uključivao gradnju hotela visoke kategorije s 400 smještajnih jedinica u suradnji s operaterom Ritz Carlton u koji bi se uložilo 96 milijuna eura. Avenue grupa sada je predložila još luksuzniji objekt koji bi imao 200 smještajnih jedinica s operaterom čije ime ne želi službeno objaviti te ulaganjima od 125 milijuna eura odnosno 625 tisuća eura po jedinici. Dogovoreno je i projektiranje s tvrtkom 3LHD, ali nije se započelo jer se čeka i službeno potpisivanje aneksa ugovora s Ministarstvom državne imovine. Paladina navodi da nitko iz državne administracije nikad nije doveo u pitanje projekt Kupari od 2015., od kada je završen natječaj za tu luksuznu lokaciju, i poručuje da ako država inzistira, oni mogu graditi hotel niže kategorije i vratiti se na početni plan. Podsjetimo, Avenue grupa u vlasništvu je ruskog biznismena Sergeja Gljadelkina, vlasnika građevinskih tvrtki IGH i Hidroelektra niskogradnja.     

Pogledajte i galeriju: Najmanji stanu gradu od 6 kvadrata iznajmljuje se za gotovo 6 tisuća kuna

Kupari
1/5
Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Matija22
Matija22
19:12 19.02.2018.

Bravo ,shvatili ste da hoteli koji se grade na moru moraju biti hrvatsku vlasništvo ,a ne da stranac uzima lovu od hrvatskog turizma na koji dođe kao gost trošit lovu .

CR
crocro
19:25 19.02.2018.

Pa koliko ugovora je bilo sklopljeno s Rusima u Hrvatskoj i samo se raskidaju. Nije mi jasno zašto se sve to nudi strancima, oni će upravljati i uzimati profite, kao da to ne zna Hrvatska. To je slično kao i autoceste. I onda su ugovori takvi da Hrvatska još duguje koncesionaru jer je u profitu u manjku a ugovor je sklopljen tako da ako je koncesionar u manjku da mu Hrvatska uplati gubitak. Tko može tome doći u trag? Tako može svaki Hrvat upravljati autocestama ako zna da će ionako na kraju profitirati bez obzira na njegov rizik i gubitak. Sami trebamo upravljati svojom imovinom i novac ostaje u Hrvatskoj, tako se napreduje a ne rasprodajom svega i svačega, masovno i ubrzano.

Avatar navijač
navijač
19:30 19.02.2018.

Ne znaju Rusi ništa pošteno radit, samo bi zamraćili nešto i treba im raskinuti ugovor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije