Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni plan

Ramljak: Neće biti odljeva Agrokorova novca iz BiH, ali ni iz Hrvatske

Ante Ramljak
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
04.07.2017.
u 10:20

Donesena je odluka da poslovanje na tržištu BiH preuzme Mercator, a to znači preuzimanje svih Konzumovih obveza u toj zemlji, ali i brige za sve njegove zaposlenike.

Povjerenik hrvatske Vlade za Agrokor Ante Ramljak potvrdio je kako neće biti izvlačenja novca iz tvrtki – kćeri tog koncerna koje posluju u Bosni i Hercegovini, ali je istodobno istaknuo kako se ni kredit odobren Agrokoru u Hrvatskoj neće prelijevati na druga tržišta u regiji, prenio je u utorak sarajevski Dnevni avaz.

U intervjuu ovom listu Ramljak je kazao kako je takve informacije prenio i dobavljačima Konzuma u BiH sa željom da im da jasnu sliku trenutačnog stanja i objasni zbog čega je donesena načelna odluka da Konzumovo poslovanje i obveze u toj zemlji preuzme Mercator.

"Dobavljačima i partnerima jasno sam rekao da neće biti nikakvog odljeva novca iz BiH u Hrvatsku, ali isto tako iz kredita koji je odobren Agrokoru u Hrvatskoj nema prelijevanja novca na druga tržišta jer to nije moguće bez odluke privremenog vjerovničkog vijeća u kojemu sjede banke i najveći vjerovnici", kazao je Ramljak.

Upravo zbog takvog opredjeljenja, kako je objasnio, donesena je odluka da poslovanje na tržištu BiH preuzme Mercator, a to znači preuzimanje svih Konzumovih obveza u toj zemlji, ali i brige za sve njegove zaposlenike.

Ramljak je istaknuo kako to ne podrazumijeva nužno zatvaranje prodajnih mjesta jer će Mercator donijeti svoju procjenu o tome što treba zadržati, pri čemu je temeljni kriterij stabilnost poslovanja i postojanje potencijala za rast. U svakom slučaju, postupak ulaska "Mercatora" na tržište BiH trebao bi biti okončan do kraja ove godine, što opet ovisi o cjelovitom poslovnom planu koji trebaju odobriti i banke.

Ramljakova je ocjena kako većina Agrokorovih tvrtki u BiH posluje uspješno i stabilno, a to se posebice odnosi na proizvodne tvrtke. Sada se i o njima razmišlja u kontekstu planova za restrukturiranje, pa se analizira i je li ih isplativije prodati ili zadržati u sklopu koncerna.

"Interesa za kupnju kompanija ima jako mnogo", tvrdi Ramljak.

 

Komentara 1

PU
Pukovnik
10:38 04.07.2017.

"Odljeva" iz Agrokora je vec bilo ... na svicarska i druga konta za cijelu vojsku politicara i bandita! Hrvatsku javnost zanima samo jedno: Kad ce hapsenja? Sve drugo je sticenje kriminala i vlastita upletenost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije