Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže investitore

Radnicima Česme iz Bjelovara stiže barem jedna plaća

česma  (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL.
11.09.2013.
u 11:46

Zbog propusta u predstečajnoj nagodbi Spačve izgledna je revizija, a s time je mogće da Spačva završi u stečaju

Radnicima Česme SP iz Bjelovara mora se isplatiti barem jedna plaća, a treba pronaći i strateškog partnera kako bi se nastavila proizvodnja. 

Zaključak je to sa sastanka koji je jučer održan u Ministarstvu rada, izvijestili su iz PPDIV-a.

Sastanak je vodio ministar rada Mirando Mrsić, uz sudjelovanje ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, pomoćnika ministra financija gospodina Branka Šegona, predsjednika Nadzornog odbora Spačve d.d. Borislava Škegre, predsjednika Uprave Spačve d.d. i Česme d.o.o. Daria Puljiza te pomoćnika ministra zaduženog za socijalni dijalog, pomoćnika ministra za drvnu industriju, te predstavnika radnika Česme i predstavnika Sindikata PPDIV-a.

Moguća revizija

- Došlo je do propusta u predstečajnoj nagodbi za Spačvu, priopćili su iz PPDIV-a, napominjući kako je predstečajna nagodba trebala sačuvati nastavak proizvodnje i radna mjesta kako u Spačvi tako i u Česmi, no to se šu Česmi nije dogodilo.

- Nije poštivan dogovor postignut u Ministarstvu financija i zbog toga se može pokrenuti revizija predstečajne nagodbe za Spačvu čime postoji velika opasnost da i Spačva završi u stečaju, kazao je na sastanku pomoćnik ministra financija Branko Šegon. 

Predstavnici radnika zatražili su da se radnicima Česme isplate njihove plaće i da im nije cilj revizijom poništiti predstečajnu nagodbu Spačve već im je cilj da nastave raditi i da dobiju svoje plaće.

Ministar Jakovina održao je s predstavnicima radnika sastanak i izvjestio ih da postoje dva do tri zainteresirana partnera za nastavak proizvodnje. Krajnji rok za donošenje odluke je idući tjedan.

>>Radnici bjelovarske Česme SP doznali da tvrtka odlazi u stečaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije