Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Coning

Radnici u štrajk, Čačić upravljačka prava prenio na nećakinju

coning štrajk portal (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
26.02.2013.
u 12:03

Razlog kaznene prijave uprave i članova NO-a je, kažu, netransparentnost poslovanja, neisplata plaća, doprinosa i poreza...

- Ne vjerujemo u pozitivan rezultat predstečajne nagodbe. Uprava nije ponudila ništa i sumnjamo da će se nešto silno promijeniti preko noći. Mislimo da je jedini realni završetak cijele priče stečaj Coninga! – ustvrdili su jučer predstavnici Štrajkaškog odbora. Od četvrtka štrajkaju radnici Coning d.d. a danas će im se, nakon neuspješnog jučerašnjeg mirenja, pridružiti radnici Coneca, Congame i Coning Ecogradnje, redom tvrtki Coning grupe.

Ukupno će ih štrajkati otprilike 130 i time su, smatraju, i te kako iznenadili upravu. U 30 godina, kažu, nikad nisu štrajkali, slijepo su slušali naloge. Ali i tome je došao kraj. Kap koja je prelila čašu (uza sedam neisplaćenih plaća) bila je kad su doznali da ne mogu računati ni na povrat poreza za 2012. godinu jer im nisu uplaćivani doprinosi.

– Državnom odvjetništvu podnijeli smo kaznenu prijavu protiv cijele uprave i nadzornih odbora svih tvrtki. Razlozi su netransparentnost poslovanja, neisplata plaća, neplaćanje doprinosa i poreza... – nabrojili su. Situaciju u Coning Alfi (koja ima udjele u drugim tvrtkama Coning Grupe), u kojoj Radimir Čačić ima 50, a supruga Marija 5 posto udjela, nisu željeli previše komentirati. Trgovački je sud prije nekoliko dana izbrisao Ratka Žurića, odvjetnika na kojega je Čačić svojedobno prenio upravljačka prava, s popisa članova društva. A na njegovo mjesto upisana je Ana Paska. Navodno je riječ o Čačićevoj nećakinji, studentici prava.

– Uprava zna zašto je toj mladoj osobi dala povjerenje – ironični su bili članovi Štrajkaškog odbora. No ta odluka vjerojatno nema puno veze s upravom, nego s Čačićem, koji je prekjučer, dan prije mirenja, “postrojio” sve Coningove direktore.

>> 'Da mu država nije ostala dužna, Coning ne bi imao ovih problema'

Ključne riječi

Komentara 3

TP
Tihomir Prdež
18:17 26.02.2013.

Ako su clanovi uprave slucajno pocasni generali, nista od tuzbe

CH
chemica
13:39 26.02.2013.

Coning Ecogradnja...Znači, ti su trebali obnavljati fasade...viš ti vraga, kakva slučajnost. Kao i dvijetisućite program Društveno poticane stanogradnje. Čačić prvo smisli projekt pa da svojoj firmi da gradi. Na njegovu žalost, Hrvatska nam je do temelja opljačkana pa ništa od fasada. Mogao je on kao ministar fino pogodovati svojim i Ferenčakovim firmama i spasiti ih od propasti, ali kada nema para...Da, tako je to kada si sposoban, ali samo dok radiš s državom u kojoj si na vlasti. Da bi sam nešto smislio...Zaradio na međunarodnom tržištu...Znamo kako je završio posao s Izraelcima. I takvi nam vode Hrvatsku? Najsposobniji od sviju njih, koji je bar nešto konkretno radio u životu? Ovi ostali samo pričaju, a na priglupim facama se vidi da o svemu nemaju baš previše pojma, osim na nekakvoj teoretskoj razini. Kao onaj izgubljeni Maras jučer na televiziji. Jadni mi.

MR
mrzimnerad
18:07 26.02.2013.

Vrhunski alkemičar Ratko će opet izmigoljiti ko zmija ispod plota! Već se on riješio poduzeća i osim nekretnina ''nema više ništa''. Tisuću puta je trebalo ga sankcionirati i uvijek ga štitio novac, pajdašija i trulo pravosuđe. Odlikovani građanin će za koji mjesec ponovno zasjesti na mjesto Pi-Pi i biti alfa i omega frentera Zokija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije