Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikat najavio

Radnici Ine sutra prosvjeduju zbog otkaza i Pravilnika o radu

Ina bi crpke izdvojila u posebnu tvrtku
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
27.03.2013.
u 15:00

Sindikati i radnici Ine protive se namjeri Poslodavca da ustupi poslove koje obavljaju radnici Ine drugim pravnim i fizičkim osobama i stvore višak radnika u Ini, ističe se u pozivu sindikata

Sindikat radnika Ine za sutra organizira prosvjed kako bi iskazali neslaganje s namjerama i postupcima Uprave Ine koji, prema njima, ugrožavaju radno-pravni i materijalni status radnika.

– Sindikati i radnici Ine protive se namjeri Poslodavca da ustupi poslove koje obavljaju radnici Ine drugim pravnim i fizičkim osobama i stvore višak radnika u Ini. Protivimo se i odluci kojom je utvrđen višak od 187 radnika te namjeri da pravilnikom o radu, umjesto kolektivnim ugovorom utvrđuju prava zaposlenika – stoji u prosvjednom pismu sindikata.

Prosvjed počinje sutra u 11 sati, a održat će se ispred poslovne zgrade Ine na Aveniji V. Holjevca.

>> Hrvatska bi u Ini mogla zadržati zlatnu dionicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije