Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nitko ih nije primio

Radnici Adriadiesela prosvjedovali pred Ministarstvom

Adriadiesel
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
24.03.2014.
u 14:15

Radnici prosvjeduju zbog nesposobne Uprave Adriadiesela, tvrtke u većinskom vlasništvu države, i neisplate tri plaće

Radnici Adriadiesela, tvornice za proizvodnju diesel motora iz Karlovca će nastaviti štrajk dok im se ne isplati drugi dio plaće za prosinac, a zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić obećao im je da će se do kraja tjedna sastati svo troje vlasnika tvornice kako bi se dogovorili da svoje dionice predaju ulagaču koji bi spasio tvornicu. Kazao je to predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević nakon sastanka s Leverićem i ministrom rada Mirandom Mrsićem te je izrazio nadu da bi se plaće mogle isplatiti ovaj tjedan.

Nakon toga će pokrenuti novi štrajk za isplatu preostale dvije plaće koje nisu dobili. Radnike koji su prosvjedovali ispred zgrade Ministarstva gospodarstva nitko iz tog ministarstva nije želio primiti pa ih je "preuzeo" ministar Mrsić čije je ministarstvo na istoj adresi te je pozvao Leverića.

- Oni rješenje vide u predstečajnoj nagodbi. Tražili smo i da se smjeni Uprava te 1,5 milijun kuna za plaće no Vlada ih, zakonski, nije u mogućnosti pozajmiti. Nadam se da će država spasiti 209 radnih mjesta i da će se dogovoriti novi poslovi - kazao je Dragičević.

Radnici Adriadiesela štrajkaju 18. dan. Država u Adriadieselu ima 31 posto dionica, Uljanik 29 posto, a Jadran ulaganja 28 posto, a radnici se nadaju da će sadašnji vlasnici dionica pristati na neslužbenu ponudu Karlovačke banke da te dionice preuzmu na 20 godina.

Prije nego je ministar Mrsić uspio organizirati sastanak prosvjednike je iznerviralo ignoriranje.

- Vidite tko nam upravlja državnom imovinom, nema nas tko primiti.Vidite za što smo se borili - kazao je regionalni povjerenik sindikata metalaca Dragutin Vuljanić. S obzirom da je ministar rada Mirando Mrsić na istoj adresi,radnici su se obratili njemu te ih je on obećao primiti s još jednom osobom iz Ministarstva gospodarstva.

Radnici prosvjeduju zbog nesposobne Uprave Adriadiesela, tvrtke u većinskom vlasništvu države, i neisplate tri plaće.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

>> Ukoliko im ne isplate plaće radnici Adriadiesela stižu pred Ministarstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije