Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARIJERE

Radić i Đukan rotiraju se u IGH

MAN-KAR-TXT.jpg
import
30.10.2006.
u 19:04

Jure Radić preuzet će vođenje Instituta za građevinarstvo Hrvatske (IGH) početkom sljedeće godine, umjesto dosadašnjog direktora Petra Đukana, koji postaje predsjednik Nadzornog odbora. Posrijedi je zamjena funkcija jer je Radić nekoliko godina bio predsjednik Nadzornoga odbora. Odluku o promjeni vodstva donio je NO instituta, uz obrazloženje da je posrijedi strateška kadrovska politika pomlađivanja stručnoga i menadžerskog tima, uz osiguranje kontinuiteta znanja i djelotvornosti.

Na mjesto izvršnog direktora sektora usluga procesiranja PBZ Carda imenovan je Ivan Ketović, koji je u kartičarsku tvrtku u PBZ-ovoj grupi došao početkom 2006. godine. Prije toga nekoliko godina Ketović je radio u sektoru za razvoj proizvoda PBZ-a na mjestu menadžera za projekte i bio je zadužen za razvitak usluga procesiranja kartičnog poslovanja. Radio je i u podgrupi informacijske tehnologije, direkciji posebnih projekata te odjelu za POS. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i polaznik je poslijediplomskog studija informatičkog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Menadžmentskom timu turističke grupacijeValamar pridružio se Ivan Matana, na mjestu pomoćnika direktora sektora riznice.

Matana dolazi iz tvrtke Dubrovnik-Babin kuk, koja je također dio grupacije Valamar, s mjesta pomoćnika direktora odjela financija, računovodstva i kontrolinga. Karijeru je započeo u odjelu kontrolinga 2002. godine, nakon što je diplomirao vanjsku trgovinu na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Rođen je 1977. godine na Mljetu.

Vlada Republike Hrvatske imenovala je na zatvorenoj sjednici Gordana Baraku, bivšeg župana šibensko-kninskoga, povjerenikom za Rogoznicu, a Toma Kačinarija zamjenikom predsjednika upravnog odbora Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Ivan Kotromanović imenovan je članom upravnog vijeća Lučke uprave Ploče, umjesto razriješenog Milivoja Barbira. Predstavnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokoga obrazovanja Vilim Ribić imenovan je članom Vladina Povjerenstva za izradu zakona o plaćama državnih dužnosnika kao predstavnik Sindikata javnih službi.

Mirjana Bohanec Vidović imenovana je umjesto Slavka Lebana supredsjedateljicom međuvladinih mješovitih odbora za provedbu sporazuma Hrvatske i Mađarske te Hrvatske i Srbije i Crne Gore o zaštiti manjina.


DOBITNIK: Pierre Boursot

Societe Generale Grupa dobila je prestižnu nagradu kao najbolja globalna banka 2006. godine, u sklopu programa Nagrade za izvrsnost koji organizira gospodarski časopis Euromoney. Nagrađena je i kao najbolja banka u Francuskoj te najbolja dužnička kuća u toj zemlji. Organizatori su priznanje obrazložili izuzetnim rastom, rezultatima i visokom profitabilnošću banke. Tom je prigodom predsjednik uprave Splitske banke Pierre Bursot izjavio da će od know-howa Societe Generale Grupe profitirati i klijenti Splitske banke.


GUBITNIK: Franjo Luković

Istraturist, čiji je vlasnik Zagrebačka banka, prema prvostupanjskoj presudi Okružnog suda u Ljubljani, mora isplatiti Novoj Ljubljanskoj banci oko 1,47 milijuna kuna duga, uvećanog za zatezne kamate. Sud je odbacio i tražbinu Istraturista od NLB-a tešku tadašnji 31 milijun njemačkih maraka stare devizne štednje koju su hrvatski građani prenijeli na Zagrebačku banku nakon što im je Ljubljanska banka uskratila isplatu. Hrvatska će se tvrtka žaliti na presudu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije