Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

Promet smanjen, Crobexi pali

ZSE
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
08.08.2014.
u 19:23

Četiri od deset najlikvidnijih izdanja tjedan su završila pozitivno, a dva izdanja su tjedan završila bez promjene cijene

Trgovanje na ZSE je zapalo u ljetnu letargiju, a promet je dodatno smanjen radi blagdana, prenosi hrportfolio.hr. Proteklog tjedna je tako redovni dionički promet na Zagrebačkoj burzi u odnosu na tjedan ranije pao te je iznosio 38 milijuna kuna što je 12 milijuna kuna manje nego u tjednu ranije odnosno pad od 25 posto.  

Četiri od deset najlikvidnijih izdanja tjedan su završila pozitivno, a dva izdanja su tjedan završila bez promjene cijene. Tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od -2,43 posto do +3,79 posto.  

Indeks Crobex proteklog je tjedna pao treći tjedan uzastopno, ovaj put za 0,41 posto i tjedan završio na 1.806,25 bodova. Crobex10 je također pao treći tjedan uzastopno i to za 0,46 posto te tjedan završio na 1.026,05 bodova.

Sektorski indeksi su ostvarili promjene u rasponu od -2,18 posto koliko je pao CROBEXnutris do +1,24 posto koliko je porastao CROBEXtransport. Obveznički indeksi su pali. Crobis za 0,43 posto, a Crobistr za 0,33 posto.  

Najlikvidnije izdanje bilo je ponovno HT, s prometom od 5,7 milijuna kuna te je trgovanje završio na cijeni od 150,06 kuna s tjednim rastom od 1,17 posto. Slijedi Valamar Adria Holding koji je tjedan završio s prometom od 3,1 milijuna kuna i minimalnim padom od 0,01 posto na cijenu od 212,97 kuna. Treća najlikvidnija je Podravka s prometom od gotovo tri milijuna kuna i padom cijene od -2,30 posto na 298,00 kuna.  

Dobitnik tjedna je šesti najlikvidniji AD Plastik s prometom od dva milijuna kuna i rastom od 3,79 posto na 127,50 kuna. Slijedi četvrti najlikvidniji, SN Holding s rastom od 3,58 posto i prometom od 2,7 milijuna kuna. Značajniji rast bilježi još peta najlikvidnija Atlantic Grupa, s tjednim plusom od 2,99 posto na 960,05 kuna uz promet od 2,4 milijuna kuna.

Tjedan su bez postotne promjene završili sedmo i osmo najlikvidnije izdanje, Adris grupa (redovno izdanje) i Opeka s prometima od 1,4 odnosno 1,3 milijuna kuna.  

U proteklom tjednu među najlikvidnijih deset četiri izdanja bilježe pad. Najviše je cijena pala devetom najlikvidnijem Ericssonu Nikoli Tesli, koji je uz pad od 2,43 posto kao deveti najlikvidniji trgovan u iznosu jedan milijun kuna. Slijedi već spomenuta najlikvidnija Podravka (-2,30%). Pad bilježi i deseto najlikvidnije, povlašteno izdanje Adris Grupe (-1,72%) te već spomenuti Valamar AH (-0,01%).  

Ukupno je devet izdanja trgovano u iznosu većem od milijun kuna, dok je 16 izdanja trgovano u vrijednosti većoj od pola milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije