Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DZS

Promet industrije u veljači pao 7,7 posto na godišnjoj razini

Sisak: Radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj infrastrukturi Cenra kreativnih industrija
Nikola Cutuk/PIXSELL
03.05.2021.
u 07:09

Po podacima DZS-a, ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u veljači je u usporedbi s mjesecom prije porastao za 2,2 posto, pri čemu je na domaćem tržištu viši za jedan posto, a na nedomaćem za 10,7 posto.

Ukupan promet industrije u veljači ove godine porastao je 2,2 posto u odnosu na siječanj, dok je na godišnjoj razini, prema veljači lani pao za 7,7 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Po podacima DZS-a, ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u veljači je u usporedbi s mjesecom prije porastao za 2,2 posto, pri čemu je na domaćem tržištu viši za jedan posto, a na nedomaćem za 10,7 posto.

Najviše je na mjesečnoj razini povećana ukupna prodaja energije, za 51,6 posto. Slijedi prodaja kapitalnih proizvoda koja je porasla za 5,2 posto, zatim intermedijatnih proizvoda za 2,4 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto.

Istodobno je ukupna prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 3,2 posto.

Na godišnjoj je razini ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u veljači ove godine u usporedbi s veljačom prošle godine pao za 7,7 posto. Pritom je promet na domaćem tržištu pao za 14 posto, dok je na inozemnim tržištima porastao za 4,5 posto.

Kalendarski prilagođeni podaci na godišnjoj razini pokazuju da je promet energije manji za 39 posto, kapitalnih proizvoda za 22,1 posto, intermedijarnih proizvoda za dva posto i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto.

Istodobno je promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju veći za 0,7 posto.

VIDEO: Isprobali smo prvi hrvatski električni romobil: "Može potegnuti 25 km/h, a bez punjenja će Rolla prijeći do 50 kilometara"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije