Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Projektom "Pokloni mi osmijeh" zaposleno 50 žena

Projektom "Zaželi" zapošljavaju se žene u Vukovaru
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
20.03.2018.
u 14:59

Ovaj projekt dio je Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena", financiranog iz Europskog socijalnog fonda kojim je gradu Vukovaru odobreno svih 7,4 milijuna kuna zatraženih na ime projekta

Na uvodnoj konferenciji Projekta "Pokloni mi osmijeh" u utorak su u Vukovaru svečano uručeni ugovori o zapošljavanju za 50 žena, pripadnica ranjivih i teže zapošljivih skupina s područja grada.

Ovaj projekt dio je Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena", financiranog iz Europskog socijalnog fonda kojim je gradu Vukovaru odobreno svih 7,4 milijuna kuna zatraženih na ime projekta. "Sa zadovoljstvom moram istaknuti da je Vukovar četvrti grad po visini povučenih sredstava iz programa 'Zaželi', a s gotovo 7,5 milijuna kuna zapošljavamo 50 žena na 24 mjeseca", istaknuo je vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček. Izvijestio je da će po tom projektu zaposlene žene skrbiti o 300 krajnjih korisnika, uglavnom starijim i nemoćnim osobama, osobama slabijeg imovnog stanja te slabijega zdravlja.

Istaknuo je da će se zaposlene žene i dodatno educirati kao priprema za tržište rada, svaka će dobiti bicikl za obilazak korisnika, dok će svakoga mjeseca za svakoga od 300 korisnika biti osigurano 200 kuna za nabavku osnovnih sanitarnih potrepština. Po riječima v.d. predstojnice vukovarske podružnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Jasne Kolar, krajem veljače u Vukovaru je na evidenciji bilo 1.619 nezaposlenih osoba, od kojih su 55 posto žene, a od kojih je 32 posto starijih od 50 godina.

"Drago mi je što je Hrvatski zavod za zapošljavanje partner u ovome projektu koji ženama daje priliku da na lokalnom tržištu rada osiguraju egzistenciju i pomažu lokalnoj zajednici", rekla je Kolar.

U galeriji pogledajte izjave gradonačelnika Vukovara:

Projektom "Zaželi" zapošljavaju se žene u Vukovaru
1/4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije