Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agonija Diokija

Prodali otpad iz Dine i tako nahranili radnike

dina (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
05.07.2012.
u 16:14

Nakon blokade ulaza u tvrtku, radnici Dine pokrenuli javnu kuhinju kako bi, dok čekaju isplatu sedam plaća, imali što jesti.

Baš kako su i najavili, radnici Dine Petrokemije Omišalj u sastavu Dioki grupe danas su, nakon što su 1. srpnja blokirali ulaz u tvrtku, počeli odvoziti i prodavati metalni otpad iz pogona.

Novac od prodaje namijenjen je za javnu kuhinju za obitelji radnika Dine, objasnio je Predrag Mihaljević, dopredsjednik Sindikata radnika u toj tvrtki.

Danas je iz Omišlja u riječki Metis otišao prvi kamion pun metalnog otpada. Od 2600 kuna, koliko su dobili od prodaje, priredili su prvi ručak za gladne radnike Dine i njihove obitelji. Riječ je o metalnom otpadu u postrojenju koji nije u funkciji, a ako ih u toj namjeri netko bude spriječio, radnici su odlučni i napustiti svoja radna mjesta. Tada ostaje pitanje tko će čuvati postrojenja u kojima se nalaze spremnici s opasnim tvarima.

Prije nekoliko dana prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je kazao da Dioki ne može opstati i morat će u stečaj. No, naglasio je da će se iz Dioki-a izdvojiti djelatnost Dine, a odnose s bankama regulirati kroz imovinu koju imaju na Žitnjaku i LNG-u. Dina će nastaviti proizvodnju, poručio im je Čačić. Radnici više ne mogu čekati, i dosad su se, kažu, naslušali obećanja. Njih 350 nije dobilo šest plaća za ovu godinu, plaću za prosinac i oko 60 posto jedne plaće iz prijašnjih godina. Iako znaju da je odvoz i prodaja metalnog otpada nezakonita, Mihaljević napominje kako je i neisplata plaća nezakonita.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar guten_tag
guten_tag
20:44 05.07.2012.

u svakom zlu ima nešto i dobro . taj otpad bi istrunuo i nikada ne bi bio očišćen da nije bilo ove situacije . to je oživljavanje radnih akcija . kukuriku to podržava .

IS
ispravakntcnavoda
20:54 05.07.2012.

Gledajući komentare, Sanader je kriv za sva prošla zla, Čačić za sve što se sada događa, a svi ostali su anđeli :)

TH
than
16:35 05.07.2012.

Dok vi cekate Cacic lijepo uhljebljuje svoje kadrove i isplacuje na vas, a i nas racun otpremnine od 2 milje kuna. Nemojte se sada zurizi, pa ne stigne sve. Prvo partija, a onda, ako koja mrvica ostane za narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije