Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Prepaid-kartice zanimaju 54% osoba bez računa

kartice
Bostjan Tacol/Zurnal24/PIXSELL
17.09.2013.
u 20:51

Čak 40% onih koji ne koriste financijske usluge u tri mjeseca nije imalo nikakav prihod, dok ih je 35% ipak primilo neku uplatu

MasterCardovo istraživanje “Put prema uključivanju“, predstavljeno danas u Rimu, pokazalo je da nema puno razlika u stavovima i ponašanjima građana koji nemaju pristup financijskim uslugama u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Poljskoj i Rusiji.

Prosječna im je dob 40 godina, u 55 posto slučajeva su žene, a 51 posto ih je u braku. Čak 40 posto tih osoba u posljednja tri mjeseca nije primio nikakvu uplatu, plaću ili socijalnu pomoć, a 35 posto primilo je neku vrstu prihoda. Račune u banci najčešće nemaju jer nemaju novca, no neki ih i ne žele ili ne vjeruju bankama. Za plaćanja koriste gotovinu, a novac čuvaju u zdjelama, kutijama i skrovištima. Za prepaid-kartice zainteresirano ih je 54 posto.

>>Roditelji mogu kontrolirati na što djeca troše

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije