Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trljaju ruke

Premijer Plenković i ministar Cappelli zadovoljni turističkim rezultatiima

turizam
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
19.08.2018.
u 20:18

Zadovoljstvo samim tijekom turističke sezone izrazio je i premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako će ovogodišnja sezona po brojevima i prihodima biti bolja nego ona rekordna prošle godine.

Ministar turizma Gari Cappelli danas u Barbanu je izrazio zadovoljstvo rezultatima ovogodišnje turističke sezone koja bilježi porast od pet posto dolazaka gostiju i noćenja u odnosu na prošlu godinu.

"Ako realno gledamo da smo povećali broj kapaciteta, da je prošle godine u ovo doba u obiteljskom smještaju bilo 85 tisuća registriranih gostiju dok ih je danas više od sto tisuća, s time smo zapravo rekli sve", rekao je ministar Cappelli dodavši kako su najave za posezonu jako dobre te kako će se sezona završiti onako kako se i predvidjelo, odnosno s porastom od pet do sedam posto.

Zadovoljstvo samim tijekom turističke sezone izrazio je i premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako će ovogodišnja sezona po brojevima i prihodima biti bolja nego ona rekordna prošle godine.

"Globalno gledajući možemo biti zadovoljni i s investicijama s obzirom da je ove godine u turizam investirano oko milijardu eura u odnosu na 840 milijuna eura iz 2017. To je dovelo do povećanja kvalitete usluga. Vjerujem da će Hrvatska gdje turizam čini skoro 20 posto BDP-a nastaviti ovim putem, i biti jedna od ključnim mediteranskih destinacija", zaključio je Plenković.

Pogledajte video sezone partijanja na Zrću

Komentara 7

Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
21:30 19.08.2018.

Premijer Plenković i ministar Cappelli zadovoljni turističkim rezultati ima jer dok je lijepog mora netko če doći makar ga kontejnerska okolina i zabačena ustašojina smetaju.

AM
ante_maja
00:12 20.08.2018.

uvedite vinjete jer terate goste sa jadrana

HR
Hrabraja
08:59 20.08.2018.

kada ih vode u Rovinj i turisticka sredista, obidite malo cjelu obalu, sezona je katastrofa. Pa ljudi moji sve je prazno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije