Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati 4. aukcije

Poslovne banke ponovno iskazale slabiji interes za sredstva HBOR-a

kune
arhiva VL
11.10.2012.
u 18:45

HBOR je bankama ukupno ponudio 500 milijuna kuna, a na aukciju je pristiglo osam ponuda pet poslovnih banaka u ukupnom iznosu od 345 milijuna kuna

Hrvatska banka za obnovu i razvitak održala je 4. aukciju za program Razvoj gospodarstva, čije je rezultate objavila danas, a poslovne banke su i na ovoj aukciji iskazale slabiji interes, priopćeno je iz HBOR-a. HBOR je bankama ukupno ponudio 500 milijuna kuna, a na aukciju je pristiglo osam ponuda pet poslovnih banaka u ukupnom iznosu od 345 milijuna kuna. 150 milijuna kuna pristiglo je za kredite poslovnih banaka u kunama, a 195 milijuna kuna za kredite poslovnih banaka vezane uz valutnu klauzulu.

''Prihvaćene su dvije ponude Zagrebačke banke d.d., od kojih je jedna bila za kvotu u iznosu od 100 milijuna kuna uz ponderiranu kamatnu stopu za krajnjeg korisnika od 3,95 posto te druga ponuda za kvotu od 50 milijuna kuna, uz kamatnu stopu od 3,64 posto. Pristigle su dvije ponude od Raiffeisenbank Austria d.d. za kvotu u iznosu od 40 milijuna kuna, uz kamatu od 4,05 posto te za kvotu od 80 milijuna kuna, uz kamatu od 3,69 posto. Također su prihvaćene dvije pristigle ponude OTP banke Hrvatska d.d. za kvotu od 10 milijuna kuna, uz kamatnu stopu od 4,20 posto te za kvotu od 30 milijuna kuna, uz kamatu od 3,44 posto. HBOR je na ovoj aukciji prihvatio ponude pristigle od Societe Generale – Splitske banke d.d. za kvotu od 30 milijuna kuna, uz ponderiranu kamatnu stopu za krajnjeg korisnika od 3,64 posto te ponudu Istarske kreditne banke Umag d.d. za kvotu od 5 milijuna kuna, uz kamatu od 3,89 posto'', piše u priopćenju HBOR-a.

>> HBOR turizmu dao 83% više novca, krediti premašili milijardu kn

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije