Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Samodol:

Pokupovali regionalne dionice koje nemaju kome prodati

ante samodol
Arhiva VL
13.04.2010.
u 10:51

Samodol, predsjednik uprave Hanfe, ističe da je najveći problem što za čak 40 posto dionica kojima se trguje na regionalnim burzama treba više od 60 dana da ih se proda.

- Nakon što su 2008 ostvarili 12 milijardi kuna gubitaka, nebankovni financijski sustav počeo se lagano oporavljati te je lani ostvario 2,3 milijuna kuna dobiti, prvenstveno zbog pozitivnih prinosa investicijskih i mirovinskih fondova. Leasing društva treću godinu stvaraju gubitke, lani su iznosili 606 milijuna kuna, rekao je Ante Samodol, predsjednik uprave Hanfe, na financijskoj konferenciji Tržišta novca u Opatiji.

Brokerska su društva lani imala 18 milijuna kuna gubitaka, a kako se ove godine dnevni promet burze još smanjio, Samodol vjeruje da brokere čeka značajna konsolidacija. U prijevodu to bi značilo da očekuje likvidacije ili preuzimanja pojedinih brokerskih društava. Kad je riječ o investicijskim fondovima, Samodol tvrdi da su njihova inozemna ulaganja uglavnom skoncentrirana na prostor bivše Jugoslavije. Problem je, međutim, što za čak 40 posto dionica kojima se trguje na regionalnim burzama treba više od 60 dana da ih se proda.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
15:51 13.04.2010.

rasformirajte te Burze po Hrvatskoj kome one trebaju nego samo stvaraju gubitke i vise na našoj grbači i ništa ne prskrbljhuju traba njih sve poslati na oranice sa konjima neka oru Njivu za drugo ništa nisu sposobni imali bi više koristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije