Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovna aktiva

Pokrenuta internetska stranica na kojoj možete pronaći koliko se plaća neki posao

Poslovna aktiva
Foto: Poslovna aktiva
11.04.2017.
u 12:29

Poslovna Aktiva kao projekt potpuno je neprofitan i cilj mu je omogućiti ono što mnogi nisu imali kad su krenuli samostalno u obavljanje posla – informaciju o vrijednosti pojedinog posla

Pokrenuta je internetska stranica na kojoj možete pronaći koliko se plaća neki posao. Riječ je o Poslovnoj aktivi koju možete pronaći na internetskoj adresi www.poslovna-aktiva.com. 

Kad god bismo svi mi krenuli u nešto sami, najčešće bi pitanje bilo koliko naplatiti uslugu, a pritom bismo pazili da ne pretjeramo i često bismo zapravo omalovažili svoj rad. Naravno, mnogi tu slabost iskoriste pa profitiraju, što dodatno otežava cijelu situaciju. S Poslovnom Aktivom to bi trebalo nestati, jer na jednom mjestu možete pronaći koliko su ljudi diljem Hrvatske naplaćivali usluge u poslu kojim se i vi bavite.

Upravo to je smisao Poslovne Aktive, okupiti ljude svih dobi i obrazovanja na mjestu gdje mogu slobodno otkriti koliko su zaradili za ono što su radili. Kada netko u bližoj ili daljoj budućnosti odluči napraviti isto, može u samo nekoliko sekundi otkriti koliko realno vrijedi to što radi na temelju svih unesenih poslova.

Ono najbolje u cijeloj priči jest da se to može napraviti anonimno, nitko ne mora znati za koga ste odradili posao i tko ste. Sve što treba jest izabrati koji posao ste napravili i koliko vam je za njega plaćeno, bilo da je riječ o ukupnoj svoti novca, satnici ili mjesečnoj plaći. To se potom arhivira, sprema u označenu kategoriju i na dlanu je svakome kome bi moglo pomoći u budućnosti. Postupak unosa vrlo je jednostavan, samo kliknete 'podijeli posao' i unesete podatke koje želite. Stranicu kreiraju sami korisnici te bi u konačnici trebali pomoći jedni drugima.

Poslovna Aktiva kao projekt potpuno je neprofitan i cilj mu je omogućiti ono što mnogi nisu imali kad su krenuli samostalno u obavljanje posla – informaciju o vrijednosti pojedinog posla. Stigla su nova i modernija vremena, u kojima nije dovoljno do kraja života baviti se jednom djelatnosti, a nerealno je očekivati da možete do kraja radnog vijeka ostati kod jednog poslodavca ili u jednoj profesiji. Na tom je poslovnom putu svaka pomoć dobrodošla.

Poslovna Aktiva želi pomoći ljudima koji ne znaju ili nisu sigurni koliko mogu naplatiti posao koji obavljaju. Poslovna Aktiva nije oglasnik, nije burza rada i ne želi poticati sivu ekonomiju. Poslovna Aktiva u budućnosti želi postati arhiva za sve samostalne djelatnike, u kojoj će se moći pronaći informacija o tome koliko vrijedi to što radite.

Iza Poslovne Aktive stoje samostalni uspješni fotograf Vedran Tolić i novinar s bogatim iskustvom Vanja Deželić. Obojica su na tržištu rada dovoljno godina da znaju kakve sve zamke i prednosti postoje i zato su odlučili ponuditi smjer koji bi mogao i trebao olakšati poslovni život svakom samostalnom djelatniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije