Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modernizacija proizvodnje

Podravka ulaže 9 milijuna kn u liniju za bujone

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
03.07.2021.
u 23:14

Pored domaćeg tržišta, koje je najvažnije, lansiranjem Vegeta Natur kocki posljednjih je godina ostvaren iskorak na tržišta srednje Europe

Podravka će uložiti 9 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju proizvodnje i pakiranja začinskih kocki (bujona), čime će se gotovo udvostručiti sadašnji kapaciteti te iskoristiti potencijal daljnjeg rasta na brojnim tržištima, daljnjeg razvoja asortimana, a ujedno i inovacija u pakiranjima, priopćili su iz Podravke.

Sve to u skladu je s nedavno predstavljenom Strategijom poslovanja do 2025., prema kojoj će ta tvrtka u idućih pet godina uložiti oko 5 mlrd. kuna u proizvodnu i logističku modernizaciju i digitalizaciju, marketing i akvizicije.

- Podravkine začinske kocke prodaju se na tridesetak svjetskih tržišta te ostvaruju više od 30 mil. kuna prihoda godišnje - ističu iz Podravke.

Pored domaćeg tržišta, koje je najvažnije, lansiranjem Vegeta Natur kocki posljednjih je godina ostvaren iskorak na tržišta srednje Europe, s naglaskom na Poljsku. Na tržištu Australije pak, ista linija proizvoda odnedavno je i na policama Woolworth'sa, jednog od najvećih trgovačkih lanaca na tom tržištu.

VIDEO Veliki uspjeh europskih aktivista: Došao kraj uzgoju životinja u kavezima

Ključne riječi

Komentara 3

TT
TTjac
12:25 04.07.2021.

Fuj. Ko to kupuje?

SH
Sharkee
18:48 04.07.2021.

Dok je Vegete bit će i Podravke.. ostalo se svodi na priče za malu djecu..

PV
prcko.vitamincic
20:07 06.07.2021.

Toliko Mate Rimac ulaže u razvoj vijka na rezervnom kotaču. Mate, dođi i pitaj pošto Podravka. Znate, hiperauti će u budućnosti imati mali hladnjak za Lino sladoled.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije