Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plan za 2014.

Počinje potraga za petnaestak ‘malih mista’ koja će raditi i izvan sezone

Meri Matešić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.12.2013.
u 18:54

HTZ će 2014. imati 350 milijuna kuna, 100 mil. više nego lani, 70 mil. prenose iz 2013., a ostatak je od viših prihoda od boravišnih pristojbi i članarina

Iduća bi godina u turizmu po mnogo čemu trebala biti ključna. Počinje potraga za 10 do 15 jadranskih mjesta koja su spremna jamčiti da će i izvan sezone oko 80% hotela biti otvoreno, ali da će raditi i 60% restorana. Web-stranica Hrvatske turističke zajednice dobit će podstranicu na kojoj će izvansezonski dolasci i te konkretne destinacije biti posebno promovirani. Hrvatski će turizam, istaknula je na sjednici sabora HTZ-a direktorica Glavnog ureda Meri Matešić, do turističkog sajma u Londonu u studenom 2014. dobiti i novi slogan te logo.

– Istraživanja pokazuju da postojeći nisu učinkoviti koliko bismo željeli – kaže Matešić.

U HTZ-u svakako žele povratiti izgubljene goste i turoperatore iz Rusije koji su ove godine odustali zbog viza. Cilj je, kako ističe ministar turizma Darko Lorencin, za nekoliko postotaka bolja sezona od ovogodišnje i po broju gostiju i financijski. Dobrodošao je i proračun HTZ-a za 2014. od oko 350 milijuna kuna, 100 mil. više nego ove godine. Toliki ‘plus’ je od nepotrošenih 70 milijuna kuna, koji se prenose iz 2013., te očekivanog porasta prihoda od boravišne pristojbe i turističkih članarina.

>> Hrvatska izlazi iz turističke mode? More nije dovoljno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije