Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaganja

Počeli radovi na elektrani u Virovitici

18.06.2015., Trilj - Vjetroelektrana Kamensko-Vostane je izgradjena na podrucju Grada Trilja u Splitsko-dalmatinskoj zupaniji.  Vjetroagregate SWT-3.0-101 za elektranu isporucila je tvrtka Siemens Zagreb i provodi interne inspekcije  postavljenih vjetroel
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
11.08.2015.
u 07:00

Elektrana će godišnje proizvoditi 3,6 milijuna kilovatsati električne energije, a investicija bi se, prema riječima predsjednika uprave Brane Slavka Rajnovića, trebala vratiti za sedam godina

U Poduzetničkoj zoni Virovitica 2 počeli su radovi na izgradnji elektrane – kogeneracijskog postrojenja na bazi drvne mase, snage 500 kilovata, u što virovitička tvrtka Brana ulaže 12 milijuna kuna.

Elektrana će godišnje proizvoditi 3,6 milijuna kilovatsati električne energije, a investicija bi se, prema riječima predsjednika uprave Brane Slavka Rajnovića, trebala vratiti za sedam godina. – U sektor poljoprivrede krenuli smo 2005. godine gradnjom vlastite hladnjače za voće i povrće kapaciteta dvije tisuće tona.

Kriza je pogodila građevinsku industriju pa smo se, da bismo kao tvrtka opstali na tržištu, okrenuli energetici i prošle godine izgradili sunčanu elektranu od 30 kilovata, a gradnjom 9 luksuznih vila u Puli dijelom smo ušli i u turistički sektor – rekao je Rajnović.

>>Riječka tvrtka razvija novi koncept brana od poplava napravljenih od poliester tkanina

>>Splitski škver traži 2598 radnika, odmah zapošljava 1000

Komentara 3

DU
Deleted user
07:09 11.08.2015.

na slici je vjetroelektrana

KE
kermitovo
08:10 11.08.2015.

Novinar:"Mile, de zaguglaj elektrana na drvnu masu." Tip tip tip. Mile: "Ma izlazi samo neka pornjava!" Novinar:" Aj onda probaj samo elektrana." Tip tip tip. Mile:" Ništa. Samo neki avion propelerac." Novinar: "A daj to, bolje išta nego ništa."

Avatar Honduras
Honduras
09:17 11.08.2015.

ajme "novinarstva" - tekst i fotka nemaju apsolutno nikakve veze... užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije