Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka Gateway

Pet svjetskih igrača želi kontejnerski terminal riječke Luke

Luka
Pero Lovrović/VLM
24.06.2010.
u 12:00

Zanimanje za Brajdicu pokazali su najveći operateri iz Dubaja, Hamburga, Roterdama, Barcelone i Manile.

Strateški partner riječkog kontejnerskog terminala Brajdica, odnosno tvrtke Jadranska vrata, koja na terminalu ima koncesiju do 2043. godine, birat će se između pet u svjetskom pomorskom prometu vodećih koorporacija. Riječ je o prvom strateškom partnerstvu na terminalu riječke luke u sklopu Rijeka Gateway projekta, kojim se povećava tržišna kompetitivnost i učinkovitost luke Rijeka i prometnog pravca.

Na listi mogućih strateških partnera bilo je 11 kompanija, da bi nakon analize predkvalifikacijskih dokumenata u Lučkoj upravi Rijeka, koja se brine o lučkom dijelu projekta, izbor suzili na pet: APM Terminals iz Rotterdama, Dubai Ports World iz Londona, Hamburg Hafen und Logistik AG, International Container Services iz Manile i Grup Maritim TBC iz Barcelone.

Od starteškog partnera koji će ući na Brajdicu, a koja će za dvije godine, zahvaljujući proširenju, imati kapacitet od pola milijuna kontejnera godišnje, očekuje se podizanje razine usluge na pravcu, dovođenje novih količina tereta, uvođenje nove tehnologije i sudjelovanje u investicijama, prvenstveno u širenju kapaciteta i uređenju novog terminala na Zagrebačkoj obali.

Ključne riječi

Komentara 3

OR
ordoABchao
16:58 24.06.2010.

a šta će obični ljudi imati od toga? ništa!!!! koncesiju će dobiti onaj tko da najviše ispod stola

UK
Ugo Kajvez
23:43 24.06.2010.

Svi jaki operateri, jedni bi zatvorili luku da nemaju konkurenciju (europljani) a drugi početnici ...... a kinezi !?, .. koji imaju stvarni interes ... stim da nude i preuzimanje - konsesiju, i ulaganje u željznicu .... (radi brzog protoka njihovee robe u europu) ..... Osim kineza mislim da su svi ostali lakardijaši ........

CH
china
11:26 27.06.2010.

Slazem se sa Ugom,jedino kinezi mogu napraviti pravu kontejnersku luku sa zeljeznickim povezivanjem sa EU. Ali oni imaju informacije kako to ide kod nas... Mozda sa ulaskom HR u EU ce se nesto promjeniti, ajde da budem veliki optimista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije