Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržište kapitala

Pad likvidnosti na burzi, korigirani dionički indeksi

brokeri
Darko Gorenak
22.03.2010.
u 15:26

CROBEX je zaključio tjedan na 2.151,7 bodova, s tjednim padom 0,9%, dok je CROBEX10 oslabio 0,7%, na 1,153.7 bodova. Likvidnost je također imala silazni trend; redovni tjedni promet dionicama pao je na 95,1 milijun kuna.

Usprkos pozitivnom trendu na američkim burzama, unovčavanje dobiti na Zagrebačkoj burzi rezultiralo je laganom korekcijom vrijednosti dioničkih indeksa. CROBEX je zaključio tjedan na 2.151,7 bodova, s tjednim padom 0,9%, dok je CROBEX10 oslabio 0,7%, na 1,153.7 bodova. Likvidnost je također imala silazni trend; redovni tjedni promet dionicama iznosio je 95,1 milijun kuna naspram 105,2 milijuna kuna prethodnog tjedna. Prosječni dnevni promet bio je 19 milijuna kuna. Predstavnici brodarskog i građevinskog sektora prednjačili su u korekciji cijena; dionica Atlantske plovidbe pala je 2,4%, Tankerske plovidbe 2,2%, Jadroplova 1,6%, a Uljanik plovidbe minimalnih 0,1%, s obzirom na prijedlog isplate dividende od 20 kuna po dionici. Ingra i Tehnika bilježe tjedni pad od 1,2% i 4,3%, dok su dionice Instituta IGH i Dalekovoda zabilježile prinose od 0,7% i 4,2%. Uslijed redovne revizije, u sastav CROBEX-a uključene su dionice Belišća, Jadranskog naftovoda i Kraša, a isključeni su Đuro Đaković holding i Tankerska plovidba. Indeksi regije imali su mješovitu izvedbu; indeks Sarajevske burze SASX10 minimalno je oslabio, beogradski Belex Line pao je 0,5%, dok su CECEEUR (kompozitni indeks češkog, mađarskog i poljskog tržišta kapitala) i indeks Ljubljanske burze SBI20 ostvarili rast od 1,2%, odnosno 1,8%.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije