Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štednja

Pad dobiti Lenova, otpušta 3200 radnika

Lenovo
Foto: Lenovo
13.08.2015.
u 20:27

Kineski proizvođač računala i pametnih telefona Lenovo izvijestio je o padu neto dobiti u drugom tromjesečju te najavio ukidanje 3200 radnih mjesta.

Neto dobit Lenova pala je u odnosu na isto tromjesečje prošle godine za 51 posto, na 105 milijuna dolara. Istodobno, prihodi su joj uvećani za 3%, na 10,7 milijardi dolara, što je nešto manje od tržišnih očekivanja.

Taj najveći svjetski proizvođač osobnih računala najavio je i da planira otpustiti oko 10 posto od ukupnog broja zaposlenika u neproizvodnim operacijama diljem svijeta u sklopu mjera za smanjenje troškova s ciljem uštede 650 milijuna dolara u ostatku 2015. godine.

>>Lenovo pametne telefone od sada potražite na Mondu

>>Lenovo dolazi na hrvatsko tržište pametnih telefona

Komentara 1

BU
BubyZG
18:34 14.08.2015.

Znači, prošle godine zaradili u drugom tromjesečju 200 mil $, a ove godine samo 100, pa sad krešu "troškove" ( čitaj : otpuštaju radnike ) do kraja godine za 600 mil $ ? I Kinezi prešli na liberalni kapitalizam - za pofit bi i majku prodali !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije