Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krediti

Ovlašteni kreditni posrednici šire poslovanje u Rijeku, Osijek i Split

\'Novac_Arhiva VL_Crn_240910\'
Arhiva VL
22.01.2011.
u 11:42

Progreso grupa za klijenta bira najpovoljnije uvjete, a banci donosi potpuno obrađenog dužnika – u inozemstvu se na taj način odobrava većina kredita

Ovih dana jedna će velika hrvatska banka prvi put svoje kreditne proizvode ponuditi putem posredničke tvrtke, a tim stopama krenule su već mnoge na domaćem tržištu. Progreso grupa, tvrtka koja se već neko vrijeme bavi kreditnim posredovanjem i prva je u Hrvatskoj za to dobila licenciju Ministarstva financija, već je sklopila ugovore s Volksbankom, OTP-om, Bancom Popolare, Erste bankom, Wüstenrot stambenom štedionicom i Hypo Leasing Steiermarkom. Na isti način za klijenta biraju i najpovoljnije osiguranje s kojim će sklopiti ugovor, preko agencije za posredovanje u osiguranju koja je dio Progreso grupe.

– Ako, primjerice, u Velikoj Britaniji 80 posto građana kredite realizira preko vanjskih kanala, nema razloga da se tom trendu ne okrenu i naši sugrađani – ističe Vjeko Peretić, suvlasnik i direktor Progresa.

Za klijente je ovakva usluga olakšanje u potrazi za najpovoljnijim kreditom, jer ne moraju samostalno pročešljavati i uspoređivati uvjete; posrednici ih besplatno savjetuju, analiziraju njihovu kreditnu sposobnost, pripremaju papirologiju za podnošenje kredita i komuniciraju s bankom sve do završne faze, potpisivanja i ovjere ugovora o kreditu.

Banke, pak, dobivaju gotove i obrađene nove klijente, a premda posrednička kuća napravi veći dio posla, naplate i svoju naknadu za troškove obrade kredita. Posrednici se financiraju provizijom koju im plaćaju banke, osiguravatelji i druge financijske institucije, a klijentima ne zaračunavaju nikakve troškove.

– Uskoro ćemo otvoriti poslovnicu u Rijeci, a u planu je širenje posla i na Osijek i Split – najavljuje Peretić koji vjeruje da će na našem tržištu biti sve više posredničkih tvrtki. Inicirao je i osnivanje Hrvatske udruge bankarskih posrednika čiji bi članovi bili samo licencirani posrednici, što bi doprinijelo i sređivanju tržišta financijskog posredovanja čiji su prevladavajući kanal godinama bili – stupovi ulične rasvjete.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
13:37 23.01.2011.

u inozemstvu se tako ne radi.

GA
gary1
14:52 22.01.2011.

traži se posrednik za kredit u austriji ili Njemačkoj jer ove lihvare u HR treba skupa s onima koji im to dozvoljavaju pohapsiti

OB
-obrisani-
15:31 22.01.2011.

ukratko,legalizacija lihve majku vam vasu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije